test bokeh? swoją drogą jak to zrobiłeś?
test bokeh? swoją drogą jak to zrobiłeś?
E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90
w ciemnym pokoju przy okniskowej 40 łapałem ostrość na monitorze przesuwałem na lampki (choinkowe) zmieniałem ogniskową na większą i pstryk![]()
Fajny efekt
Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon
Forever_k3w czulem, ze kombinowales z lampkami z choinki..![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Nie dawno sprawiłem sobie metza 48afCały czas staram się go rozpracować by uzyskać jak najbardziej naturalne światło. A to moje pierwsze próby w ciemnym pokoju. Pierwsze dwa portret "killera" (naprawdę się tak wabi) na zdjęciach poprawiłem tylko jasność i korektę gamma. Na 3 Beata tu już więcej psułem
Wiem że kadry i tło nie powalają ale to eksperymentalne początki
Co o tym myślicie?
robimy zrzutkę na metza dla mnie?
(też się coś dorzucę)
Quben do 1 czerwca jeszcze daleko![]()
HDR całkiem fajny i temat zdjęcia podatny pod tę obróbkę jak najbardziej pasuje. Gratki z zakupu lampy to jest bardzo potrzebne narzędzie i jak widzę jak na początek to bardzo umiejętnie obchodzisz się z nim i sądząc po zdjeciach a szczególnie oczach widać, że światło odbijasz a nie walisz po oczach. To tylko dobrze wróży.
pozdrawiam Wiejo
Próby z lampą przyzwoite MZ. Oprócz q88. Tutaj wyraźnie oczy psa zrobiły się szklisto-granatowe od światła lampy. Ale już kolejne zdjęcie psiaczka bardzo fajne.
Pozdrawiam, Jola
E620+ZD14-42+ZD40-150