Gwoździk się chyba nie spodobała może drzewko szczęścia z Sopotu ?
Gwoździk się chyba nie spodobała może drzewko szczęścia z Sopotu ?
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Drzewo w lesie w którym są wbite gwoździe świadczy tylko o działalności kłusownika który swoje sidła musi do czegoś uwiązać. Jakbyś był tam raz jeszcze weź z domu obcęgi i powyciągaj je. Może ocalała zwierzyna Ci zapozuje w podzięce. Drzewko szczęścia kompozycyjnie poprawne ale brakuje mi na nim trochę przestrzeni gdyż w równej linii są latarnie, murek i drzewko a za nimi noc.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo nie wiem czy to robota kłusownika ponieważ gwoździe były nawet dość wysokopojedynczych było mało większość to skupiska po ok 10-15 szt (bardzo gęsto)i pozaginane
No ale podobno dziki tam chodzą
![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Drzewko jest dobre. Przez brak poziomu (idealnego) troszeczkę się gubi symetria, ale moim zdaniem jest dobrze. Podoba mi się.
Drzewko bardzo ładniusie. I jakoś mi się tak świątecznie zrobiło![]()
Hej
Portrety koleżanki bardzo początkujące: musisz planować, jak zdjęcia ma wyglądać, jaki kadr -efekt uzyskać i dopiero naciskać spust aparatu. Nie możesz robić zdjęć od końca- kadrować zdjęcie po jego zrobieniu z kadru nieprzemyślanego. Małe kadrowania nie są problemem, ale takie radykalne świadczą o braku konkretnej koncepcji. Nie trać czasu na "ratowanie" nieudanych kadrów, tylko zabieraj tę sympatyczną i jak widać chętną do współpracy modelkę i do roboty.
Bardzo mi przeszkadza zbyt mocne wygładzanie buzi w jakimś programie. Ustaw wartość 1/3 dotychczasowej, jeśli zabieg jest niezbędny. No i zaczęcam do oglądania zdjęć forumowych kolegów i czerpania inspiracji z ich prac na początek. Zwróć uwagę na prawidłowe oświetlenie twarzy.
Serdecznie pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Dzięki za komentarze i rady
Dziś wrzucam 2 zdjęcia "abstrakcyjne" jak na mniezależy mi na szczerej opinii
![]()
Szczerzeto w tym pierwszym ostrość bym ustawił na początek (koniec)ale nie środek kadru..... i uciął od dołu aby tory zaczynały się z kadrem dając jednocześnie więcej przestrzeni od góry - we wszystkim pamiętając o symetrii. Bo tak ni w gruche ni w pietruche. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez iszi ; 25.11.09 o 02:00