Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 228

Wątek: Canon EOS 7D - się dzieje... ale czemu nie FF ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    z regulaminu :
    4.........Zawarte na witrynie informacje nie sa ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
    10. Informacja o cenie ma charakter wiążący po potwierdzeniu jej drogą telefoniczną przez pracownika firmy Balta.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez luna2002 Zobacz posta
    z regulaminu :
    4.........Zawarte na witrynie informacje nie sa ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
    10. Informacja o cenie ma charakter wiążący po potwierdzeniu jej drogą telefoniczną przez pracownika firmy Balta.
    Liczylem ze potwierdza

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luna2002 Zobacz posta
    z regulaminu :
    To chyba nici z "promocji", a szkoda. Nauczyli by się w końcu podawać ceny jak się należy.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    A tak w temacie, kolega kupil 7D. Rewelacyjna puszka, szybkosc dzialania i mozliwosci AF'a fantastyczne
    A czy ten kolega jest w stanie odnieść szybkość działania tego AFa do szybkości działania AFa w E-30 ??
    Pytam, bo jestem bardzo zadowolony z działania AFa w E-30 a z uwagi na dostępność szkieł, których do Olka brakuje rozważam ten aparat jako kandydata na zamiennika E-30 w przyszłości...
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    A czy ten kolega jest w stanie odnieść szybkość działania tego AFa do szybkości działania AFa w E-30 ??
    Pytam, bo jestem bardzo zadowolony z działania AFa w E-30 a z uwagi na dostępność szkieł, których do Olka brakuje rozważam ten aparat jako kandydata na zamiennika E-30 w przyszłości...
    Z 30D nie z E-30, swoja drogą 30D miało słabszy af od 40D dlatego jest zachwycony.
    Pucha wygląda fajnie wizjer potężny i ciekawym jest af ale nie szybkości a celnosci bo to w canonie jest bolączka..
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    Z 30D nie z E-30
    GEO:
    Że właściel 7D odnosi swoje spostrzeżenia do 30D to przeczytałem, ale pytam właśnie o E-30 - czy jest w stanie jakoś porównać działanie AF tych dwóch aparatów (7D i E-30). Prościej - czy miał okazję się pobawić E-30 ??
    Pozdr - Ruff
    przemekrafa.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Co by nie mówić, to konfiguracja AF wygląda dosyć ciekawie.
    http://www.northlight-images.co.uk/c...d/af-modes.gif

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    GEO:
    Że właściel 7D odnosi swoje spostrzeżenia do 30D to przeczytałem, ale pytam właśnie o E-30 - czy jest w stanie jakoś porównać działanie AF tych dwóch aparatów (7D i E-30). Prościej - czy miał okazję się pobawić E-30 ??
    spoko,

AF w E-30 jest bardzo dobry i na pewno celniejszy niż w moim byłym 40D, 7D ma af z jedynek Canona dlatego jest celniejszy. Ale akurat z tego powodu to chyba bez sensu zmieniać na eosa
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

piotrek204
    Gość
    GEO:
    Do zadnego olympusa nie porowna, ja moge porownac najwyzej do E-510

Pomiedzy 30D a 40D w af'ie byla spora zmiana, ja na AF z 40D nigdy nie narzekalem, jest swietny i nic wiecej mi nie potrzeba w tej dziedzinie. Jest blyskawiczny i celny.
    7D ma unowoczesniona wersje AF'a z 1DmkIII, nie wierze by E-30 mialo lepszy. Plusem 7D bardziej odczuwalnym jest jego mozliwosc konfiguracji, dodajac inne ustawienia przy roznych pochyleniach aparatu. Trzeba na ten temat sporo poczytac w manualu.

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    Ale akurat z tego powodu to chyba bez sensu zmieniać na eosa
    Ja nie zmieniam, tylko rozważam (jeśli pojawiły by się możliwości finansowe), a nie AF jest powodem, tylko brak szkieł o ogniskowej ok. 100-400 (nie mówię po przeliczeniu, czyli 50-200 odpada) za kwoty rzędu 5-6 tysięcy złotych.
    A zarówno w Canonie jak i Nikonie takie szkiełka są dostępne a oprócz tego są jeszcze do tych systemów szkiełka Sigmy np. w podobnych ogniskowych (Tamrona podejrzewam, że też). A do Olka kurka nic i nie spodziewam się, żeby się pojawiły (chyba, że Sigma cos ruszy w tym temacie)...
    Pozdr - Ruff
    przemekrafa.com