Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Alfy A500, A550 i A850 - oficjalnie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Super, będzie na co Olka wymienić - o A850 mówię.
    ~8000 PLN w PL.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    ~8000 PLN w PL.
    To nie mało, ale za jakiś czas spadnie. Jeśli będę miał możliwość wyłożenia takiej kwoty na to plus słoiki i lampa, a w zasadzie do tego zmierzam, to myślę że warto. Jak by nie było, E-3 i A850/A900 dzieli przepaść.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    To nie mało, ale za jakiś czas spadnie. Jeśli będę miał możliwość wyłożenia takiej kwoty na to plus słoiki i lampa, a w zasadzie do tego zmierzam, to myślę że warto. Jak by nie było, E-3 i A850/A900 dzieli przepaść.
    Tyle że tak na prawdę nie wiadomo który lepszy, bo w jednym olbrzymią przewagę ma Sony, a w drugim Olympus.
    Zapraszam do albumu i galerii

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Przy takim budżecie celowanie w Sony? Pożywiom, uwidim, ale nie sądzę, by AF zachwycał. d700 na pewno podąży ceną za nowością Sony. Podobnie pewnie c5mk2. Fakt, że te cenę nowości dzieli od konkurencji 1500-2000 zł, ale hmmm, sama kostka synchro to kilka stówek. Do pejzażu świetny aparat, ale ty chyba robisz nieco inne zdjęcia?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Przy takim budżecie celowanie w Sony? Pożywiom, uwidim, ale nie sądzę, by AF zachwycał. d700 na pewno podąży ceną za nowością Sony. Podobnie pewnie c5mk2. Fakt, że te cenę nowości dzieli od konkurencji 1500-2000 zł, ale hmmm, sama kostka synchro to kilka stówek. Do pejzażu świetny aparat, ale ty chyba robisz nieco inne zdjęcia?

Pozdrawiam
    Ano, tak jakoś wyszło, że zdecydowanie inne.
    Jeśli o AF chodzi, macałem i robiłem sobie zdjęcia testowe A900, zastrzeżeń nie miałem. Co innego jednak testowanie na statycznym przedmiocie a co innego w "walce".
    Co mnie przeraża w tych aparatach to rozdzielczość matrycy. Ale jakoś mam sentyment do A900.
    Ostatecznie jednak i tak wychodzi wszystko w praniu, jak rzekłeś - pożyjemy, zobaczymy.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Tyle że tak na prawdę nie wiadomo który lepszy, bo w jednym olbrzymią przewagę ma Sony, a w drugim Olympus.
    Mnie interesuje przede wszystkim obraz. E-3 w pewnych sprawach jednak kuleje mocno, nie lubi poważnych wyzwań w postaci dużych kontrastów i większych obszarów cienia, a banding jest jego zmorą. Bez względu na sympatię jaką mam dla tego aparatu, za te kolorowe pasy mam ochotę mu nakopać.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 27.08.09 o 16:06 Powód: Automatyczne scalenie postów

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Ano, tak jakoś wyszło, że zdecydowanie inne.
    Jeśli o AF chodzi, macałem i robiłem sobie zdjęcia testowe A900, zastrzeżeń nie miałem. Co innego jednak testowanie na statycznym przedmiocie a co innego w "walce".
    Co mnie przeraża w tych aparatach to rozdzielczość matrycy. Ale jakoś mam sentyment do A900.
    Ostatecznie jednak i tak wychodzi wszystko w praniu, jak rzekłeś - pożyjemy, zobaczymy.
    Jak patrzę w Twoją galerię to jakiś oszałamiająco szybki AF raczej nie będzie Ci chyba potrzebny (ale ja się nie znam). Natomiast jeśli rozdzielczość jest dla Ciebie problemem to czemu nie Nikon D700? Z drugiej strony znowu patrząc w Twoją galerię to Sony może być dla Ciebie dobrym wyborem z uwagi na szkła: 85mm f/1.4, 135mm f/1.8, 135mm f/2.8 (T4.5) STF - któryś powinien Ci spasować.

A i zestaw 24-70mm f/2.8 SSM + 70-200mm f2.8 G jest niczego sobie

O ile tyle chcesz wydać. Natomiast ta nowość dzisiejsza: 28-75mm F2.8 SAM to mi z daleka śmierdzi Tamronem

Mnie interesuje przede wszystkim obraz. E-3 w pewnych sprawach jednak kuleje mocno, nie lubi poważnych wyzwań w postaci dużych kontrastów i większych obszarów cienia, a banding jest jego zmorą. Bez względu na sympatię jaką mam dla tego aparatu, za te kolorowe pasy mam ochotę mu nakopać.
    Poczekajmy na testy, A700 z firmware 4.0 bardzo poprawiła jakość obrazu, może w końcu zrobili też te poprawki w A850? Fakt że jeśli chodzi o jakość i sposób obrazowania to trudno porównywać E-3 z A900.
    Zapraszam do albumu i galerii

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    MAF, dokładnie tak jak piszesz- o tym samym myślę i tym samym się kieruję.
    Pewnie, o Nikonie D700 też ostatnio myślałem - to tak przy okazji, skoro o nim mowa.

BernArt - Moje zdjęcia

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Natomiast jeśli rozdzielczość jest dla Ciebie problemem to czemu nie Nikon D700? Z drugiej strony znowu patrząc w Twoją galerię to Sony może być dla Ciebie dobrym wyborem z uwagi na szkła: 85mm f/1.4, 135mm f/1.8, 135mm f/2.8 (T4.5) STF - któryś powinien Ci spasować.

A i zestaw 24-70mm f/2.8 SSM + 70-200mm f2.8 G jest niczego sobie
    Praktycznie takie same szkła są w nikonie (światło/zakres)