Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Szalone zdjecia szalika :)

| OlyJedi Awatar nataszach
    Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    z ostatnich msz tylko slimak ma potencjal, niestety za malo go na tej fotce, i to cos z prawej na dole...Ale pomysl byl i za to masz plusa
    "Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
    Pozdrawiam, Nataszach

| OlyJedi Awatar szalik07
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki wszystkim za komentarze.

Tamte zdjęcia były wygrzebane z czeluści dysku twardego, teraz mam coś świeżego ale znowu nic szalonego.

Moje pierwsze podejście do fotografowania kobiety w ciąży (co może nie do końca na każdym zdjęciu widać )

Zdjęcia będą poddane pewnie jeszcze dalszej obróbce nim trafią do "modelki" więc wszelkie komentarze wezmę pod uwagę i ewentualnie będę coś poprawiał i retuszował.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1010178.jpg
Wyświetleń:	108
Rozmiar:	185,4 KB
ID:	28532   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1010174.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	168,3 KB
ID:	28533   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1010120.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	133,5 KB
ID:	28534   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1010117.jpg
Wyświetleń:	99
Rozmiar:	162,5 KB
ID:	28535  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1010112.jpg
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	153,4 KB
ID:	28536  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Właściwie pierwsze 2 zdjęcia chyba są najlepsze, z tym że na pierwszym obcięłabym jednak lewą pustą stronę. Na pozostałych, zwłaszcza tych kolorowych, rozpraszają te kolorowe pasy na ścianie.
    Pozdrawiam, Jola

| OlyJedi Awatar bartek86
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    O jak mi sie nie podobają zdjęcia kobiet w ciąży, jeszcze z bębnem na wierzchu. Ale poprawnie zrobione trzeba przyznać
    e520 + 14-42 + 40-150
    Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jolly Zobacz posta
    Właściwie pierwsze 2 zdjęcia chyba są najlepsze, z tym że na pierwszym obcięłabym jednak lewą pustą stronę. Na pozostałych, zwłaszcza tych kolorowych, rozpraszają te kolorowe pasy na ścianie.
    Dzięki za opinię. Kolorowe pasy mi się właśnie spodobały ale masz chyba rację, rozpraszają i odciągają oko od głównego obiektu zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez bartek86 Zobacz posta
    O jak mi sie nie podobają zdjęcia kobiet w ciąży, jeszcze z bębnem na wierzchu. Ale poprawnie zrobione trzeba przyznać
    Muszę przyznać, że mi też Widziałem co prawda świetne zdjęcia ciążowe ale mi daleko do tego co ukazali tamci fotografowie. Dość ciężki temat do ugryzienia.

Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Może inne światło zastosuj, delikatniejsze. Ja bym widziała to tak - słoneczny dzień, duże okno, firanka, która rozpraszałaby światełko. Sadzamy panią przodem, bokiem, tyłem do okna. Doświetlamy delikatnie blendą może. Pani jest ubrana w ładne beże, kremy, może biel. Delikatna, pastelowa obróbka i koniec.

Wiem, wiem, łatwo napisać
    Pozdrawiam, Jola

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Pierwsze dwa to dobry kierunek, a podparty terorią jolly mógłby poprowadzić do świetnych zdjeć. Czerń i biel wskazana, z kolei razi mnie brak ostrości na twarzy, może większa GO i dałaby tutaj lepsze efekty, bo brakuje mi ostrości na twarzy? Bo klimat jest taki delikatny, jak należy - próbuj dalej w tę stronę!

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jolly Zobacz posta
    Może inne światło zastosuj, delikatniejsze. Ja bym widziała to tak - słoneczny dzień, duże okno, firanka, która rozpraszałaby światełko...
    Próbowałem firanki które były zawieszone mało zmiękczały światło wiec w miarę blisko okna się nie dało, a im dalej tym światło robi się inne, i pierwsze dwa są właśnie wyłącznie ze światłem zastanym. Inne różne koncepcje też były, kontur ciała z przepalonym oknem w tle, zabawy z odbiciem w lustrze itp. Pokazałem tutaj te co były imho najfajniejsze

Cytat Zamieszczone przez Pietrucha Zobacz posta
    Pierwsze dwa to dobry kierunek, a podparty terorią jolly mógłby poprowadzić do świetnych zdjeć. Czerń i biel wskazana, z kolei razi mnie brak ostrości na twarzy, może większa GO i dałaby tutaj lepsze efekty, bo brakuje mi ostrości na twarzy? Bo klimat jest taki delikatny, jak należy - próbuj dalej w tę stronę!
    Większa GO myślę, że raczej popsuła by efekt ale fakt, ostrość mogła by być lepiej ustawiona. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że w wizjerze naszego systemu, bez potwierdzenia ostrości, manualnym obiektywem trafić w punkt z ostrością jest niezmiernie trudno. (Obiektyw użyty to CZJ Pancolar 50/1.

Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szalik07 Zobacz posta
    Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że w wizjerze naszego systemu, bez potwierdzenia ostrości, manualnym obiektywem trafić w punkt z ostrością jest niezmiernie trudno. (Obiektyw użyty to CZJ Pancolar 50/1.
    Przyznam, że w E-30 jest już znacznie lepiej. Odkąd mam właśnie E-30 chętniej korzystam z manualnych obiektywów.
    Pozdrawiam, Jola

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Takie stare zdjecie wygrzebalem szykuje diaporame zdjec szermierczych i grzebie w bibliotece zdjec. Narazie sie ucze ja robic ale pelen optymizmu mysle, ze wrzuce ja pewnie za 2-3 dni.

Mistrzostwa Polski Szermierki Klasycznej, 2008 bodajze, http://www.aramis.pl
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC073080.jpg
Wyświetleń:	195
Rozmiar:	136,2 KB
ID:	29643  
    Ostatnio edytowane przez szalik07 ; 24.02.10 o 08:01