Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem z FL 50r (e-3 e-510) Pilne

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Problem z FL 50r (e-3 e-510) Pilne

Witam

Mam dość spory problem z lampą i nie wiem jak go ugryźć, resetowałem już ustawienia lampy jak i korpusu.

Lampa działa sprawnie tylko na zoomie, używam obiektywu 12-60, na 12-strzelać nie chce lub strzela co 4-6 raz, jeżeli zmienię ogniskową na wyższą lampa strzela za każdym razem, podobnie dzieje się jak podepną ją do e-510 (kit) Na początku myślałeś że to problem z akumulatorami, naładowałem je jeszcze raz i to samo, na zoomie mogę strzelać seriami bez problemu.
    Zauważyłem także że testowe wyzwolenie błysku też nie działa sprawnie. Mam nadzieję że to coś z ustawieniami w sobotę mam ślub do wypstrykania a bez lampy będzie ciężko

Jakieś pomysły?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Sprawdź na nowych akumulatorach. Na szerokim końcu lamap musi mieć dużo mocy, zeby całą scenę oswietlić.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marekmareckii Zobacz posta
    Witam

Mam dość spory problem z lampą i nie wiem jak go ugryźć, resetowałem już ustawienia lampy jak i korpusu.

Lampa działa sprawnie tylko na zoomie, używam obiektywu 12-60, na 12-strzelać nie chce lub strzela co 4-6 raz, jeżeli zmienię ogniskową na wyższą lampa strzela za każdym razem, podobnie dzieje się jak podepną ją do e-510 (kit) Na początku myślałeś że to problem z akumulatorami, naładowałem je jeszcze raz i to samo, na zoomie mogę strzelać seriami bez problemu.
    Zauważyłem także że testowe wyzwolenie błysku też nie działa sprawnie. Mam nadzieję że to coś z ustawieniami w sobotę mam ślub do wypstrykania a bez lampy będzie ciężko

Jakieś pomysły?
    Jak rozumiem, wcześniej nie było takiego problemu?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    wcześnie nie było takie problemu, aku mam prawie nowe, zrobiłem na nich max 1000 zdjęć (3-4ładowania) później lampa poszła w odstawkę na kilka tygodni, chciałem się pobawić lampą i kicha, zostawiłem aparat włączony na 5 minut, błysku jednak nie było, po 5 minutach lampa powinna się naładować, znacie ten "syk" gdy lampa się ładuje? po wciśnięciu testowego błysku słychać taki syk, a błysku nie ma, to znaczy ze co, że lampa dalej się ładuje?

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a sprawdzałeś na innych aku?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Sprawdź na nowym komplecie aku...

Zasilanie potrafi cuda z elektroniką robić.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jesli wymiana na inne aku nie pomoże, to chyba nie odkryje Ameryki jak powiem że Cię serwis czeka.
    Dlatego posiadam 2 lampy, żeby nie dostać zawału na dzień przed imprezą

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    sprawdzałem na 3 różnych kompletach i to samo, odłączyłem lampę, ustawiłem manualnie najniższą moc, na 10 strzałów 3 błyski (za pomocą test) przy każdym naciśnięciu guzika słychać syk, lampa leży koło mnie i co 10 sek słychać syk, syka a nie błyska, może spróbować na dobrych bateriach?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marekmareckii Zobacz posta
    sprawdzałem na 3 różnych kompletach i to samo, odłączyłem lampę, ustawiłem manualnie najniższą moc, na 10 strzałów 3 błyski (za pomocą test) przy każdym naciśnięciu guzika słychać syk, lampa leży koło mnie i co 10 sek słychać syk, syka a nie błyska, może spróbować na dobrych bateriach?
    uuu nie, to raczej serwis. napisz do nich opisz objawy.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pożycz, kup Metza a FL do serwisu. Tylko tyle mogę poradzić.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia,
    S.