Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: e-600 - nowe e-:)

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Fajnie, że wyszło nowe E600 - może ceny pójdą w dół, ale... ja bym wolał następcę E-3 :]
    Akurat puszek amatorskich i przed E600 było dostatek...
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kolejna wspaniała puszka olka poskładana z części zalegających magazyny.
    Mam oczekiwanie "użytkownika olka" by w końcu wypuścili tani jasny zoomik f2,8 w czałym zakresie 16-70mm w cenie do 1500zł jak u konkurencji bo nie ma czym focić (dopiszę do oczekowań na DPreview!).
    Dodam również "oczekiwanie użytkownika olka" o stałkach 8mmf2,8 11mmf2.0, 22mmf1,2 i 40mm f0,9 bo bez tego nie ma sensu wogóle myśleć o rozwoju systemu a co dopiero walce z konkurencją (kompaktowa GO! , duży szum i tragiczna DR).
    Wogóle obiektywy muszą być*u olka 2x tańsze -2x mniejsze -2x jaśniejsze i oczywiście klasy światowej a najlepiej rozdawane za "jeden uśmiech" jak placki pankracki bo inaczej NO!
    Takie są przecież "oczekiwania użytkownika olka" na całym świecie i nawet DPreview.
    I moje bo olympus powinien na pudełkach KAPITALIKAMI umieszczać ostrzeżenie> "Wchodzenie w system szkodzi zdrowiu i wpływa negatywnie na działanie systemu nerwowego oraz sprzyja załamaniu budżetów domowych" -czuję się oszukany.

Ps. Idźcie pikietować> "Tanich jasnych stałek za jak u konkurencji!" macie moje poparcie !
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 31.08.09 o 11:00

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BartB Zobacz posta
    Fajnie, że wyszło nowe E600 - może ceny pójdą w dół, ale... ja bym wolał następcę E-3 :]
    Akurat puszek amatorskich i przed E600 było dostatek...
    Ale brakowało czegoś ala e-400 ze stabilizacją i nie było ekraniku uchylno-obrotowego . A teraz jest. Zresztą jeszcze wiele do zrobienia. Niedługo dla każdego będzie coś miłego.
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Odnośnie tego, że nie ma obiektywów: ten rok miały być body, przyszły może będą obiektywy. Tak się kiedyś wypowiedział ktoś z Olympusa.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Mi nie brakuje obiektywów w 4/3 i piszę to z całą odpowiedzialnością.
    Jest raczej "osiołkowi w żłoby dano".
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Muszę przyznać, że E-600 jako okrojona wersja E-620 całkowicie mi odpowiada. Co prawda mój E-400 ma się dobrze ale niektóre usprawnienia w młodszym korpusie delikatnie zachęcają do jego zakupu.

PS: jeśli idzie o obiektywy, to ja nadal, z dziecinną naiwnością czekam na premierę "legendarnego" 100mm Macro. Najlepiej gdyby był dodawany gratis do każdego Olympusa z obracanym ekranem.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Nie mam pojęcia. Teraz tez szkolą sprzedawców. To jest jakaś strategia, której pojąć nie umiem. Patrząc na to jak Oly radził sobie w segmencie kompaktów, to chyba musi działać...
    To taka szkoła trzymania potencjalnego klienta. Jeśli dostanie tabelkę: jedynki drogie pro, dwójki są w sam raz, a trójki to zabawki, to pojmie całą wiedzę w dziesięć sekund i pójdzie się przebijać przez nikony. A tak ugrzęźnie w bu...rzy nazw i starci godzinę na rozszyfrowanie różnic między 1138p, a 1381e. Pozna różnice (głównie ilość art-filtrów i krotność cyfrowych zumów) i straci zapał do dogłębnego ekplorowania konkurencji.
    Oczywiście kij ma dwa końce, jak zacznie od canonów, to nie dojdzie do pentaxów, ale jakoś nikt nie chce poddać się pierwszy z systematyką.

Tak na marginesie - doradzałem... no, wiele razy, tak zwanym Kowalskim wybór aparatu (powiedzmy ściśle - utwierdzałem w podjętym już wyborze ). Naprawdę nikt nie zwracał uwagi na obraz, nikt nie odwiedzał stevesa ani imaging resource tylko wertował gazetki z makro/skąpca/ceneo itd wypisując na karteczce parametry.

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Gdybym na podświetlanych przyciskach i art-filtrach mógł zaoszczędzić 300 - 500 (?) zeta, to czemu nie? Acha no i wybieralne aspect ratio - chyba bym bez tego przeżył ;D.

Będzie śmiesznie na początku jako nowość E-600 będzie w cenie E-620 albo i droższy hehe.
    Za 1800 zł... szkoda by było w sumie kodaka odpuścić, ale IS, którego nie ma w E-500 kusi. No i nowy AF, LV, odchylany LCD, mógłbym sobie ostrzyć z manualnymi...
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    A wystarczy porównać długość listy obiektywów dla poszczególnych systemów by dojść do słusznych wniosków - brakuje tu olympusowi do konkurencji oj brakuje...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak na marginesie - doradzałem... no, wiele razy, tak zwanym Kowalskim wybór aparatu (powiedzmy ściśle - utwierdzałem w podjętym już wyborze ). Naprawdę nikt nie zwracał uwagi na obraz, nikt nie odwiedzał stevesa ani imaging resource tylko wertował gazetki z makro/skąpca/ceneo itd wypisując na karteczce parametry.

Janko- a czy w chwili obecnej pod względem technicznym wszystkie aparaty dla Kowalskiego nie są podobnie dobre? A wybó to właśnie co kto lubi, jak się podoba i jak w ręku leży?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra