Fajnie, że wyszło nowe E600 - może ceny pójdą w dół, ale... ja bym wolał następcę E-3 :]
Akurat puszek amatorskich i przed E600 było dostatek...
Fajnie, że wyszło nowe E600 - może ceny pójdą w dół, ale... ja bym wolał następcę E-3 :]
Akurat puszek amatorskich i przed E600 było dostatek...
Kolejna wspaniała puszka olka poskładana z części zalegających magazyny.
Mam oczekiwanie "użytkownika olka" by w końcu wypuścili tani jasny zoomik f2,8 w czałym zakresie 16-70mm w cenie do 1500zł jak u konkurencji bo nie ma czym focić (dopiszę do oczekowań na DPreview!).
Dodam również "oczekiwanie użytkownika olka" o stałkach 8mmf2,8 11mmf2.0, 22mmf1,2 i 40mm f0,9 bo bez tego nie ma sensu wogóle myśleć o rozwoju systemu a co dopiero walce z konkurencją (kompaktowa GO! , duży szum i tragiczna DR).
Wogóle obiektywy muszą być*u olka 2x tańsze -2x mniejsze -2x jaśniejsze i oczywiście klasy światowej a najlepiej rozdawane za "jeden uśmiech" jak placki pankracki bo inaczej NO!
Takie są przecież "oczekiwania użytkownika olka" na całym świecie i nawet DPreview.
I moje bo olympus powinien na pudełkach KAPITALIKAMI umieszczać ostrzeżenie> "Wchodzenie w system szkodzi zdrowiu i wpływa negatywnie na działanie systemu nerwowego oraz sprzyja załamaniu budżetów domowych" -czuję się oszukany.
Ps. Idźcie pikietować>"Tanich jasnych stałek za jak u konkurencji!"
macie moje poparcie !
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 31.08.09 o 11:00
Odnośnie tego, że nie ma obiektywów: ten rok miały być body, przyszły może będą obiektywy.Tak się kiedyś wypowiedział ktoś z Olympusa.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Mi nie brakuje obiektywów w 4/3 i piszę to z całą odpowiedzialnością.
Jest raczej "osiołkowi w żłoby dano".
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Muszę przyznać, że E-600 jako okrojona wersja E-620 całkowicie mi odpowiada. Co prawda mój E-400 ma się dobrze ale niektóre usprawnienia w młodszym korpusie delikatnie zachęcają do jego zakupu.
PS: jeśli idzie o obiektywy, to ja nadal, z dziecinną naiwnością czekam na premierę "legendarnego" 100mm Macro. Najlepiej gdyby był dodawany gratis do każdego Olympusa z obracanym ekranem.
To taka szkoła trzymania potencjalnego klienta. Jeśli dostanie tabelkę: jedynki drogie pro, dwójki są w sam raz, a trójki to zabawki, to pojmie całą wiedzę w dziesięć sekund i pójdzie się przebijać przez nikony. A tak ugrzęźnie w bu...rzy nazw i starci godzinę na rozszyfrowanie różnic między 1138p, a 1381e. Pozna różnice (głównie ilość art-filtrów i krotność cyfrowych zumów) i straci zapał do dogłębnego ekplorowania konkurencji.
Oczywiście kij ma dwa końce, jak zacznie od canonów, to nie dojdzie do pentaxów, ale jakoś nikt nie chce poddać się pierwszy z systematyką.
Tak na marginesie - doradzałem... no, wiele razy, tak zwanym Kowalskim wybór aparatu (powiedzmy ściśle - utwierdzałem w podjętym już wyborze). Naprawdę nikt nie zwracał uwagi na obraz, nikt nie odwiedzał stevesa ani imaging resource tylko wertował gazetki z makro/skąpca/ceneo itd wypisując na karteczce parametry.
Gdybym na podświetlanych przyciskach i art-filtrach mógł zaoszczędzić 300 - 500 (?) zeta, to czemu nie? Acha no i wybieralne aspect ratio - chyba bym bez tego przeżył ;D.
Będzie śmiesznie na początku jako nowość E-600 będzie w cenie E-620 albo i droższy hehe.
Za 1800 zł... szkoda by było w sumie kodaka odpuścić, ale IS, którego nie ma w E-500 kusi. No i nowy AF, LV, odchylany LCD, mógłbym sobie ostrzyć z manualnymi...
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
A wystarczy porównać długość listy obiektywów dla poszczególnych systemów by dojść do słusznych wniosków - brakuje tu olympusowi do konkurencji oj brakuje...
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra