Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: e-600 - nowe e-:)

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Wszędzie można kupić Summiluxa 25 f1.4 i Sigmę 30 f1.4 to czego koniecznie potrzebuje olympusowca jak ryba wody?
    Niby fajnie, ale Leica kosztuje 3kpln, a Sigma prawie 2kpln. Trochę dużo, do tego Sigma jest troszkę przewymiarowana bo to wszak szkło dedykowane APS-C i Zuiko 1.8 mogłoby być nie dość że tańsze to jeszcze mniejsze.

Fajnie byłoby mieć w systemie szkło odpowiadające Nikkorowi 35 1.8 DX za niespełna 850zł, nie każdy potrzebuje szkła za 3kpln i światłem 1.4.

Z drugiej strony siłą 4/3 dla mnie są zoomy, a nie stałki. I dla zoomów IMHO powinno się kupować ten system.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wszędzie można kupić Summiluxa 25 f1.4 i Sigmę 30 f1.4 to czego koniecznie potrzebuje olympusowca jak ryba wody?
    Ano -zuiko 25 f1,8 i bez tego ani rusz (a dlaczego nie 17 f1,6 ? -uważam że KONIECZNIE takiego potrzeba w systemie).
    A ja powiem > jeślido końca roku nie pojawi się ZD 22 f1.2 w cenie 600zł to WYCHODZĘ Z SYSTEMU! = drżyjcie a na złość kupię sobie deczyiks i wygram wszystkie konkursy fotograficzne takie robi zajebiste zdjęcia!
    Kochany Kalebie...
    Masz jakąś racjonalną przesłankę by męczyć się z olympusem podczas gdy w konkurencyjnych systemach są tak świetne i tanie obiektywy( o innych miażdżących przewagach już nie wspominając)?
    Czy Twoja postawa wynika ze skłonności masohistycznych>?<
    Świetnie że jesteś w stanie zapłacić za coś czego niema.
    Może jak przestaniesz fantazjować to skoczysz po piwo po drodze?
    Z uwagi na grymaśny AF Sigmy 30f1,4 zapłać za nią mniej na dowolny konkurencyjny system i nie zapomnij kupić na rogu paru jasnych tanich stałek o klasie i jakości zuiko albo leici do niego.
    A pozostałe zaoszczędzone pieniądze wydaj na "łatwe panienki" i bądź w końcu szczęśliwy bo życie ucieka.

Hmm ... ten tego. Po pierwsze nie męczę się z Olympusem. Gdybym się męczył to wystawiłbym graty na allegro. Ja nie będę szukał u innych póki co bo 95% fot robię 14-54 (ISO 100-400) a dla niego wśród konkurencji alternatywy nie znajduję.

Po drugie sęk w tym że, każdy (prawie?) facet jest jak dziecko, jak zbliża się Mikołaj to przychodzą mu do głowy sposoby na spożytkowanie kasy na jakiś nowy gadżet, czasem z samej chcicy czasem bo potrzeba. Wójek Olympus podobno coś szykuje stąd pewnie oczekiwania ( i przebieranie nogami w miejscu) wobec stałek skoro zakres zoomów jest już w zasadzie kompletny no, może z wyjątkiem telezooma f/4.

Dzięki Bogu, że Olympus nie praktykuje zasady z twojego menu, że jak się nie podoba to sp****j, bo marnie by skończył na rynku sprzętu foto.

Poza tym, fakt chyba mam skłonności masochistyczne skoro odpowiadam na twoje ortodoksyjne posty. Napisałem, że fajnie by było mieć alternatywę dla Leici 25 f/1.4, której cena jest przeszacowana (jak każdy sprzęt tej marki) dla ludzi dla, których stosunek jakośco do ceny ma spore znaczenie. Czy tego chcemy czy nie w Polsce jest taki póki co sporo, zresztą jest to chyba objaw zdrowego rozsądku. Napisałem.... i zostałem zrugany, że naruszam świętość i nimb systemu doskonałego. Czym to się różni od Olytalibanu, choćby najlepiej zawoalowanego talenatami pseudo-krasomówczymi ;S ?
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    hehe - (uwaga administratorzy) -lej€ na olympusa (wraz z jego strategią rynkową etc.) ciepłym moczem i nie obchodzą mnie dziecinne prośby do św.mikołaja którymi sygnatariuszami są osoby które wyrażnie nie pojmują że jedynym sposobem na realizację swoich potrzeb to ich spełnianie.
    Wściec się jednak można po raz nty widząc ten płacz nad rozlanym mlekiem.
    Nie pasi -sprzedaj, zamień ofiaruj na caritas albo zakop.
    Na rynku jest zatrzęsienie sprzętu i każdy może sobie skompletować narzędzie na miarę wg. potrzeb. Wiem że wam olytalibom trudno się pogodzić z faktem że olympus to nie "inna konkurencyjna marka" z tanimi słoikami z ubiegłego wieku naszej ery.
    Boli?
    Czy fotograf kupujący leicę M płacze że nie ma na nią zoomów ani C-AF (ani jakiegokolwiek innego) a szkła cenowo zaczynają się od 1000€
    Nie.
    Zapłacił kupę kasy więc WCZEŚNIEJ się zastanowił nad tego konsekwencjami. Jeśli się*pomylił to zamieni na co innego.
    Metoda olumpusowców to płacz, myślenie życzeniowe i pisanie na Berdyczów jakichś zażaleń, prośb czy groźb (potem najczęściej jednak zwyczajnych głupot jak piotrek204 & Co.)
    Olympus publikuje plany i daty (z grubsza) pojawiania się nowych szkieł.
    Pytam -topiąc kasę w FT byliście pijani, ktoś wam przystawił lufę do skroni czy była to pomyłka i przypadkowo wrzuciliście pudełka do koszyka wraz z mąką i makaronem i gazetą "Fakt"?

Nie chcę nikogo obrazić -po prostu od lat zastanawiam się nad fenomenem ludzkiej g... kehm...lekkomyślności.

Tip do Kaleba> idź do MM i kup sobie Nikona D40 wraz z Nikkorem f1,8 30mm > tanio, dobrze i rozwiązuje wszystkie problemy od ręki.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 27.08.09 o 13:24

dinx6
    Gość
    hehe - (uwaga administratorzy) -lej€ na olympusa (wraz z jego strategią rynkową etc.) ciepłym moczem i nie obchodzą mnie dziecinne prośby do św.mikołaja którymi sygnatariuszami są osoby które wyrażnie nie pojmują że jedynym sposobem na realizację swoich potrzeb to ich spełnianie.
    Na rynku jest zatrzęsienie sprzętu i każdy może sobie skompletować narzędzie na miarę wg. potrzeb. Wiem że wam olytalibom trudno się pogodzić z faktem że olympus to nie "inna konkurencyjna marka" z tanimi słoikami z ubiegłego wieku naszej ery.
    Boli?
    Czy fotograf kupujący leicę M płacze że nie ma na nią zoomów ani C-AF (ani jakiegokolwiek innego) a szkła cenowo zaczynają się od 1000€
    Nie.
    Zapłacił kupę kasy więc WCZEŚNIEJ się zastanowił nad tego konsekwencjami. Jeśli się*pomylił to zamieni na co innego.
    Metoda olumpusowców to płacz, myślenie życzeniowe i pisanie na Berdyczów jakichś zażaleń, prośb czy groźb (potem najczęściej jednak zwyczajnych głupot jak piotrek204 & Co.)
    Pytam -topiąc kasę w FT byliście pijani, ktoś wam przystawił lufę do skroni czy była to pomyłka i przypadkowo wrzuciliście pudełka do koszyka wraz z mąką i makaronem i gazetą "Fakt"?

Nie chcę nikogo obrazić -po prostu od lat zastanawiam się nad fenomenem ludzkiej g... kehm...lekkomyślności.

Tip do Kaleba> idź do MM i kup sobie Nikona D40 wraz z Nikkorem f1,8 30mm > tanio, dobrze i rozwiązuje wszystkie problemy od ręki.
    Takich bulsietów to nie czytałem dawno. Odnoszę wrażenie, że kilka stękających na tym forum osób (do których osobiście się zaliczam) nie wymaga od Olympusa żadnych cudów. Prośby o jasny standard będący PODSTAWOWYM szkłem w KAŻDYM innym systemie (najczęściej osiągalnym w dodatku za mniej niż połowę ceny panasowej Lejki) to chyba nie jest oczekiwanie z eonów wszechkosmosu? Przegrywając matrycą sensownym ruchem Olka byłoby wyjście na przeciw własnym domownikom i zapewnienie im odpowiedniego asortymentu szkieł (jeśli nie ma braków to po grzyba inni szklą tyle tych zakresów? aaaaa wiem, komercha) a nie tłuczenie kolejnej puszki wedle zasady nowy "ficzer = nowe body" (nowa puszka jest przecież zaj...ście potrzebna!). Co gorsza, te wszystkie marudy chcą (o zgrozo!) tylko i wyłącznie wypełnienia obietnic wyborczych (wiem, wiem) którymi sugerowali się niegdyś, wybierając system 4/3. Przypomnę może jedną z nich: "taniej, jaśniej i lżej niż u konkurencji". **** jest a nie tajniej, jaśniej i lżej. A już kompletnie nie rozumiem, dlaczego będąc użytkownikiem systemu za który zapłaciłem niemało kasy, nie mam prawa marudzić i narzekać na coś, co mi w nim nie pasuje. Skoro go wybrałem to znaczy się- musi być idealny? Zawsze tak masz?

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    .

ciężko się czyta to czytało, ledwo zmęczyłem do końca, ale wytłumacz mi jedną rzecz, czemu odmawiasz ludziom zgłaszania oczekiwań i składania próśb, ciebie zadowala to co masz i nie marzysz o czymś lepszym?
    Ostatnio edytowane przez muszyk ; 27.08.09 o 16:03
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Boli?
    Nie.

Czy ty wogóle czytałeś to co napisałem, czyś sie już tak nakręcił, że jedziesz na tej samej płycie i nadajesz w eter dla sztuki?

Nie wiem czy mam ci kapitalikami napisać, że jestem zadowolony z Olympusa, żebyś zrozumiał? Że nikt nie atakuje Olympusowskiej, "zoomowej" polityki? Że można być zadowolonym i jednocześnie mieć pewne oczekiwania wobec producenta, wobec nowej szklarni raczej niż wypuszczania co 3 miesiące nowego body różniącego się od poprzednika jedną cyfrą i ekstra art-filtrem?

To są oczekiwania klientów marki, podnoszone dziesiątki razy, choćby na dpreview, tych, którzy wybrali świadomie i suma zalet Olypusa przeważa nad ewentualnym brakiem jasnej, prostej jak budowa cepa, standardowej stałki.

Jest to o tyle istotne, że swój sukces rynkowy Olympus buduje na double kicie, zaś najczęstszym uzupełnieniem tego zestawu wśród użytkowników innych systemów jest owa jasna stałka. Jej brak to najczęściej podnoszny argument żeby nie wchodzić w Olympusa. Czemu nie zapchać tej dziury?

A Nikonem D40 to sam se fotografuj.

Czy ty jesteś ambasadorem marki i płacą ci od wierszówki za te androny? Bo innego wytłumaczenia dla tej krucjaty nie widzę.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    A ja dla odmiany pozwolę sobie zacytować klasyków: "Nie karmić trola". EOT
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hurra i wyszedł e-600, teraz zacznę się zastanawiać czy nie zamienić na niego e-500.

Ekranik, life view, szybszy af, lekko lepsze iso, "inne kolory" prosto z puszki no i stabilizacja. A cena jest ok już w zapowiedziach. Cudo. I ten ruch Olympusa, chodź wyglądał dziwnie, zaczyna mi się podobać. Może być najlepszym modelem w klasie (i to przed gwiazdką). Najlepszy w klasie budżetówek. Po co mnie świecące klawisze, czy jakieś filtry.

Chociaż z drugiej strony, poczekam na 20mm F1.7 od panasonica.
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Odjęli tylko świecące przyciski i filtry? Jeśli tak, to mało kto będzie kupował e-620.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    faktem jest że puszek wyszło dużo a szkiełek do nich sami wiecie
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com