Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Wątek: e-600 - nowe e-:)

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    "Jest, ale cena Laicy 25mm jest ogromna w porównaniu z innymi systemami"

oto te systemy>
    Leica summilux-FT 25mm f1,4 ASPH =729€
    Leica summilux-M 50mm f1,4 ASPH =2649€
    Leica summilux-R 50mm f1,4 ASPH =2245€

Na jakie jeszcze "inne systemy" się powołujesz?
    Bo ich nie znam

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    "Jest, ale cena Laicy 25mm jest ogromna w porównaniu z innymi systemami"

oto te systemy>
    Leica summilux-FT 25mm f1,4 ASPH =729€
    Leica summilux-M 50mm f1,4 ASPH =2649€
    Leica summilux-R 50mm f1,4 ASPH =2245€

Na jakie jeszcze "inne systemy" się powołujesz?
    Bo ich nie znam
    :Sighs:

Chodzi nam konkretnie o obiektyw bez podatku od lansu, a o jakości
    Zuiko i cenie jasnego standardu porównywalnej z systemami niepełnoklatkowymi innych popularnych producentów .
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Może wtedy szkoli się sprzedawców i potrafią lepiej sprzedać droższe modele, albo drożej tańsze.
    Nie mam pojęcia. Teraz tez szkolą sprzedawców. To jest jakaś strategia, której pojąć nie umiem. Patrząc na to jak Oly radził sobie w segmencie kompaktów, to chyba musi działać...

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Nie mam pojęcia. Teraz tez szkolą sprzedawców. To jest jakaś strategia, której pojąć nie umiem. Patrząc na to jak Oly radził sobie w segmencie kompaktów, to chyba musi działać...

Pozdrawiam
    działa masz naście modeli rózne kształty rózne kolory.

W sam raz można coś wybrać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    :Sighs:

Chodzi nam konkretnie o obiektyw bez podatku od lansu, a o jakości
    Zuiko i cenie jasnego standardu porównywalnej z systemami niepełnoklatkowymi innych popularnych producentów .
    Chyba zaszło jakieś wielkie nieporozumienie.
    Jeśli nie stać kogoś na zuiko w cenie zuiko albo leici w cenie leici to powinien raczej poszukać spełnienia w systemach bazujących na wieloletnich doświadczeniach nad użytkownikami.

"Podatek od lansu" jest niewielkim procentem wartości nabytej niektórych dóbr (np szkieł za dużą kasę). Trzeba najpierw poznać "z pierwszej ręki" coś by potrafić to docenić.
    Nie chcąc nikogo obrażać ale cytując mojego byłego farorza który zwykł powiadać> "nie dla psa kiełbasa" ten akurat jeden jedyny raz się z nim zgadzam.
    Na allegro od zatrzęsienia złomu różnej maści "innych popularnych producentów"-nic ino kupować wiadroma całemi -w cenie złomu ( dostajesz za co płacisz) -ot i wielki problem.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 26.08.09 o 23:23

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Rozumiem. Stary jak świat proces racjonalizacji własnych wyborów, it keeps us sane. W jakimkolwiek, chocby najbardziej żenującym stylu.

Za dobrej klasy szkło ZD o świetle f/1.8 25mm i AF na poziomie 14-54 jestem skłonny zapłacić 15oo zł. Myślę, że to rozsądna cena biorąc pod uwagę konkurencję, może z pominięciem Sigmy 30 f/1.4, która z uwagi na grymaśny AF powinna kosztować tyle co przed kryzysem max.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Chyba zaszło jakieś wielkie nieporozumienie.
    Jeśli nie stać kogoś na zuiko w cenie zuiko albo leici w cenie leici to powinien raczej poszukać spełnienia w systemach bazujących na wieloletnich doświadczeniach nad użytkownikami.

"Podatek od lansu" jest niewielkim procentem wartości nabytej niektórych dóbr (np szkieł za dużą kasę). Trzeba najpierw poznać "z pierwszej ręki" coś by potrafić to docenić.
    Nie chcąc nikogo obrażać ale cytując mojego byłego farorza który zwykł powiadać> "nie dla psa kiełbasa" ten akurat jeden jedyny raz się z nim zgadzam.
    Na allegro od zatrzęsienia złomu różnej maści "innych popularnych producentów"-nic ino kupować wiadroma całemi -w cenie złomu ( dostajesz za co płacisz) -ot i wielki problem.
    Jak to dobrze, że wszystkim da się focić

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    Rozumiem. Stary jak świat proces racjonalizacji własnych wyborów, it keeps us sane. W jakimkolwiek, chocby najbardziej żenującym stylu.

Za dobrej klasy szkło ZD o świetle f/1.8 25mm i AF na poziomie 14-54 jestem skłonny zapłacić 15oo zł. Myślę, że to rozsądna cena biorąc pod uwagę konkurencję, może z pominięciem Sigmy 30 f/1.4, która z uwagi na grymaśny AF powinna kosztować tyle co przed kryzysem max.
    Wszędzie można kupić Summiluxa 25 f1.4 i Sigmę 30 f1.4 to czego koniecznie potrzebuje olympusowca jak ryba wody?
    Ano -zuiko 25 f1,8 i bez tego ani rusz (a dlaczego nie 17 f1,6 ? -uważam że KONIECZNIE takiego potrzeba w systemie).
    A ja powiem > jeślido końca roku nie pojawi się ZD 22 f1.2 w cenie 600zł to WYCHODZĘ Z SYSTEMU! = drżyjcie a na złość kupię sobie deczyiks i wygram wszystkie konkursy fotograficzne takie robi zajebiste zdjęcia!
    Kochany Kalebie...
    Masz jakąś racjonalną przesłankę by męczyć się z olympusem podczas gdy w konkurencyjnych systemach są tak świetne i tanie obiektywy( o innych miażdżących przewagach już nie wspominając)?
    Czy Twoja postawa wynika ze skłonności masohistycznych>?<
    Świetnie że jesteś w stanie zapłacić za coś czego niema.
    Może jak przestaniesz fantazjować to skoczysz po piwo po drodze?
    Z uwagi na grymaśny AF Sigmy 30f1,4 zapłać za nią mniej na dowolny konkurencyjny system i nie zapomnij kupić na rogu paru jasnych tanich stałek o klasie i jakości zuiko albo leici do niego.
    A pozostałe zaoszczędzone pieniądze wydaj na "łatwe panienki" i bądź w końcu szczęśliwy bo życie ucieka.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 27.08.09 o 01:17

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ludzie chcą jasnej budżetowej stałki, to jest zrozumiałe i nie zmienią tego żadne zawiłe wywody kończące się sformułowaniem zmień se system. Z drugiej strony Oly poszedł inną drogą i mamy jasne zoomy choć nie budżetowe. W każdym razie jak ktoś chce się pobawić w jasno i tanio to ma chyba jedno wyjście kupić np. takumara 50/1,4 na allegro za 500zł w idealnym stanie (a przechodzony nawet taniej) i będzie miał obrazek żyletka z mityczną plastyką, GO jak papier itd. a brak af często da się przeżyć.

Wracając do nowego body i listy życzeń. Dla mnie rozmiar ideał i jedyne czego brakuje mi w nowych body to duży wizjer i może lepsza matryca, choć faktycznie jak zmiany będą tylko kosmetyczne to lipa, ale prawa rynku to prawa rynku.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    Ludzie chcą jasnej budżetowej stałki, to jest zrozumiałe i nie zmienią tego żadne zawiłe wywody kończące się sformułowaniem zmień se system. Z drugiej strony Oly poszedł inną drogą i mamy jasne zoomy choć nie budżetowe. W każdym razie jak ktoś chce się pobawić w jasno i tanio to ma chyba jedno wyjście kupić np. takumara 50/1,4 na allegro za 500zł w idealnym stanie (a przechodzony nawet taniej) i będzie miał obrazek żyletka z mityczną plastyką, GO jak papier itd. a brak af często da się przeżyć.

Wracając do nowego body i listy życzeń. Dla mnie rozmiar ideał i jedyne czego brakuje mi w nowych body to duży wizjer i może lepsza matryca, choć faktycznie jak zmiany będą tylko kosmetyczne to lipa, ale prawa rynku to prawa rynku.
    W mikro 4/3 będą takie rzeczy. Są zapowiedzi od panasa. Olympus się zastanowi, może zerknie na swoje naleśniki od PEN F (np. 40mm F2). I będzie super.

Zresztą, można też upolować obiektywy od PEN F, i wtedy nie będzie można narzekać na FronFokus, BackFokus czy powolny AutoFokus? Ale ten starocie chyba trudno znaleźć.
    Fujifilm X10