Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Do posiadaczy Zuiko 14-35mm

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Do posiadaczy Zuiko 14-35mm

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy powyższego szkiełka!
    Mam drobne pytanie czy któryś was ma porównanie tego szkła z innym systemem? Głównie chodzi mi o Nikona. Jestem przed zakupem zestawu i zastanawiam się nad D700+24-70 albo E-3 + 14-35, miałem w ręku E-3 z 12-60 i powiem szczerze że jakoś fajnie leżał w dłoni.
    Wiem wiem zaraz ktoś wyskoczy że skoro pisze na forum olka to poco takie pytanie itd. Ale interesuje mnie subiektywna opinie osób które miały do czynienia z jednym i z drugim systemem a wydaje mi się że tu jest większe prawdopodobieństwo spotkania takich osób. Jeśli ktoś taki istnieje to proszę o spostrzeżenia i opinie tu w wątku lub w prywatnej wiadomości.
    Pozdrawiam i dziękuje za uwagę.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Do czego to ma być zestaw?

Ten obiektyw ma byc głównym?

To brałbym nikona.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Sprzęt ma służyć na imprezach okolicznościowych i podróżach.
    Do kompletu brałbym pod uwagę N70-200vr lub O35-100 no i oczywiście lampki.
    Najbardziej interesuje mnie porównanie pracy AF w obu puszkach, który pewniejszy a co za tym idzie celniejszy.

pat.p
    Gość
    +1 za Nikonem. D700 a E3 to dwa światy...

pozdrawiam
    Pat

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Raczej Nikon, to aparat naprawdę udany a i wskazane przez Ciebie szkła są rewelacyjne.
    Nie zastanawiałbym się długo.
    Cześć.Ch.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gawlinek Zobacz posta
    Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy powyższego szkiełka!
    Mam drobne pytanie czy któryś was ma porównanie tego szkła z innym systemem? Głównie chodzi mi o Nikona. Jestem przed zakupem zestawu i zastanawiam się nad D700+24-70 albo E-3 + 14-35, miałem w ręku E-3 z 12-60 i powiem szczerze że jakoś fajnie leżał w dłoni.
    Wiem wiem zaraz ktoś wyskoczy że skoro pisze na forum olka to poco takie pytanie itd. Ale interesuje mnie subiektywna opinie osób które miały do czynienia z jednym i z drugim systemem a wydaje mi się że tu jest większe prawdopodobieństwo spotkania takich osób. Jeśli ktoś taki istnieje to proszę o spostrzeżenia i opinie tu w wątku lub w prywatnej wiadomości.
    Pozdrawiam i dziękuje za uwagę.
    Bierz D700 + 24-70 i się nie zastanawiaj
    Mówię poważnie.