Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Zrzucanie zdjęć :(

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Własnie próbowałem na kilka sposobów i okazuje się ,ze z innej karty zrzuca . Nie wiem czy się cieszyć czy smucić ???
    Problem dotyczy Karty Oly 256. Wstawiłem drugą karte 16-tke i okazuje sie ,że zrzucił .
    Czy to jednak nie jest tak ,że jednak coś nie tak z tym aparatem ??
    Po załadowaniu na powrót karty256 ( po udanej próbie z 16) aparat nie reagował na nic . Mogłem włączyć wyłączyć i nic
    Co o tym sadzicie ???
    Acha i jeszcze jedno do grudnia mam gwarancję

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    A moze sproboj format karty zrobic? Niewielkie szanse ale moze pomoc. Poza tym sprobowalbym z tym resetem aparatu.
    A i jeszcze jedno: podczas restartu pojawia sie menu, z ktorego mozna wybrac role, jaka odgrywa aparat i USB (o ile dobrze pamietam opcje, to jest chyba CONTROL i STORAGE). Powinno byc STORAGE. Sprawdz moze jeszcze to.

Pozdrawiam.
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a moze to jest tak:

-kabelek USB podlaczony do PC

-wlaczasz Olka (wszystko jedno czy w "playback" - obiektyw siedzi cicho, czy w "record" - objektyw wyjezdza, kamera detektuje +5V na szynie USB POWER i przekazuje sterowanie do USB engine

- USB engine inicjuje komunikacje, wszystke inne programy kamery sa zamrozone,

- USB engine czyta FAT (file allocation table) z twojej karty, i czyta, i czyta, i czyta - kamera jest zamrozona, naturalnie tez przycisk ON/OFF ktorym chciales wylaczyc Olka

- USB engine czyta dalej i nie daje zwolnienia (release) zadania, tak wiec kamera dalej zawieszona

- odlaczasz kabelek - po pewnym czasie (TIME OUT) system operacyjny kamery widzi ze USB jest w bledzie (USB fatal ERROR) i zezwala na obsluge kamery

------------------------------------

a wiec nie tracic niedzieji, tylko wstawic karte do czytnika przy PC, wystartowac Program do ratowanie FAT na karcie i potem ratowac wszystkie zdjecia.

albo poprostu

FORMAT karte (moze tez sie nie udac, bo moze formatuje tylko "soft")

jesli ta karte nie da sie formatowac to zlom

dlaczego? - pradopodobnie rozlaczyles albo kabelek USB, albo zasilanie, wczasie operacji na karcie. Taka karta to NAND FLASH i moze byc zepsuta w takich wypadkach. Dlatego zawsze czekaj 5 sekund pomimo, ze lampka czerwona sie juz nie swieci, zanim wylaczasz zasilanie albo ciagniesz kabelek.

Czy mozesz przegladac wszystkie zrobione zdjecia na tej karcie w kamerze na LCD?
    torcman

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tak zdjecia mogłem przeglądać .
    Mogłem robic zdjecia i je kasować .
    Gdy wreszcie aparat zaczął działeć to wkładałem inną karte i wszystko było bez zarzutu tzn mogłem zrzucać zdjecia tym samym kabelkiem i na tym samym kompie.
    Może więc aparat jest dobry i kabelek też.
    Dziś się okazało ,ze udało mi sie zrzucić zdjęcia czytnikiem kart u fotografa (sam nie miałem czytnika ).
    Jutro zrobie próbe z formatowaniem karty.
    Zeby tylko sie udało
    Dzieki wszsytkim za dotychczasowe porady
    Zobaczymy co przyniesie dzień jutrzejszy

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzien jutrzejszy minal i co mprzyniosl

jak sie te story skonczyly?
    torcman

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Formatowanie karty nic nie dalo niestety.
    Dodatkowo nie moge teraz zrzucać za pomocą kabla z zadnej karty którą posiadam. Poczatkowo aparat mi zrzucał z innych kart , teraz nie !.
    Pojadę chyba oddać go do naprawy . Chciałem jedynie mieć aparat jeszcze na święta.
    Jeszcze mi został restart aparatu ale jeszcze tego nie robiłem i zebym czegoś nie popsuł
    To już ostatnia możliwość

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    tez uwazam, ze najlepiej teraz oddac do serwisu, Wierze ze przykro.
    torcman

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niestety 14 dni roboczych
    Wytrzymam, wierze ,że wytrzymam