Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Zrzucanie zdjęć :(

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Zrzucanie zdjęć :(

Cóż mogło się stać z moim Olkiem C-750 ?? Nigdy nie mialem najmniejszych problemów z zrzucaniem zdjęć z aparatu do komputera. Dziś stało się . Podłączam aparat przez kabelek USB i gips . Nic sie nie dzieje. Aparat głupieje tzn nie chce się wylaczyć , nie przesuwa zdjęć i wogóle nie reaguje na nic. Nawet nie chowa się obiektyw gdy próbuję go wyłączyć . I pojawia się taki konunikat "Unable to detect an Olympus digital camera with USB connection. Do you want to try again or search for a camera with serial connection ??"
    Oprogramowanie mam zainstalowane na dwóch kompach w domu i w pracy i na żadnym z nich nie ma reakcji .
    Czyżby coś z aparatem ???
    A może kabelek ???
    Proszę o dobra radę . Plisssss

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Może mały reset aparatu? Ale najpierw poczekaj do jutra, może samo zaskoczy (miałem dość podobną sytuację)
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeśli na obu komputerach nie było dotąd problemów z łączeniem to wina leży po stronie aparatu. Być może rzeczywiście nawalił kabelek, co może się zdarzyć, jest to wariant optymistyczny. Ten pesymistyczny to awaria komunikacji w Olku.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    "nie chowa się obiektyw gdy próbuję go wyłączyć " tzn. kiedy sie nie chowa - jak jest podłaczony kabelkiem ? ale jak odłaczysz kabel to wszystko wraca do normy?

Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie chowa sie obiektyw gdy już go chce wyłączyć . Po odpieciu kabelka . Przez jakiś czas moge dusić na power i nic nie reaguje. Dopiero przypomni sie mu cos po czasie i obiektyw sie schowa.Wtedy wszystko wraca do normy. Ale dopiero po kilku próbach właczeniach i wyłączeniach .
    I jeszcze sprawdziłem na kablu TV. Działa !!! Fakt ,ze to inny kabelek i wejscie inne ale może z komunbikacja aparatu w takim razie jest wszystko ok ???
    Czy kabelek od c-725 bedzie taki sam ?? Mam znajomego co ma taki aparat. sprawdziłbym na jego kablu

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Chodzi ci o wyjście TV w apracie? Jeśli tak, to nie ma to nic wspólnego z komunikacją. Podłączenie USB, to nic innego jak szeregowy port przesyłu danych, cyfrowy. Wyjście TV nie ma tu nic do rzeczy, gdyż wykorzystywany jest w nim przetwornik cyfrowo analogowy.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar chivas
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ....nie chowa sie obiektyw....,u mnie po podlaczeniu aparatu do kompa i po jego wlaczeniu w celu zrzucenia zdjec na kompa wogole obiektyw sie nie wysuwa,a wszystko jest jak nalezy ze zrzucaniem fotek i z sama komunikacja.
    chivas
    C3040Z + SM 2x64MB,32MB,16MB + tulejka52mm + UV+Polar+FD + Macro + 0,48xWild Lens + Velbon DX-888 + mini statyw + Remote Control + dekielek(i)
    Live well,laugh often,love much

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Przy zgrywaniu aparat musi być nastawiony na "playback". Więc nie powinien obiektyw w ogóle się wysunąć.
    Eli (C740+128MB+v754u-84)

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eli
    Przy zgrywaniu aparat musi być nastawiony na "playback".
    NIE musi...
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Możliwe, że działa i w innych ustawieniach, lecz na 100% w instrukcji jest napisane, że przy zgrywaniu należy ustawić "playback". Radzę więc ustawiać tak jak jest w instukcji. Pozdrawiam
    Eli (C740+128MB+v754u-84)