Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: E-30 zolty pas w dole kadru

| OlyJedi
    Mieszka w
    warszawa/paris
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zrobilem jak napisal SKOW. na niebieskim tego szumu praktycznie nie widac, choc pewnie on tam jest..

popatrzylem tez na wykresy RGB, i zauwazylem ze kanaly R i G wlasciwie sie pokrywaja w swoim zakresie, natomiast niebieski ma swoje piki czesto tam, gdzie R i G maja niskie amplitudy. Poza tym kanal niebieski wydaje sie byc przesuniety wzgledem pozostalych dwoch w lewo. Czyzby to oznaczalo ze wzmocnienie kanalow jest na roznym poziomie? Czy tylko w przypadku tych kilku zdjec akurat tak sie te wykresy ulozyly?

Mam wrazenie, ze kanal niebieski jest zbyt slabo wzmacniany, choc z drugiej strony wiem, ze im wieksze wzmocnienie to wiecej szumu, wiec moze to czerwony i zielony sa za mocno wzmacniane wzgledem niebieskiego.

tak czy inaczej, cos jest nie tak jak byc powinno. poczekam jeszcze na odp z OPL i bede dokladnie wiedzial co to jest i ile czasu potrwa ew. naprawa.
    KrzysztofM; E-500; 9-18, 14-45, 14-54 II, 40-150, 70-300, FL-36, RM-1

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mroqu Zobacz posta
    ....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    mam pytanie a propos serwisu Olka. maila wyslalem na adres porady@olympus.pl
    czy to jest wlasciwy adres? ma ktos doswiaczenie z korespondencja mailowa z serwisem OPL?
    Na ten który podałeś raczej powinni odpowiedzieć, albo prześlą go dalej .

Ja wysłałem na adres:
    serwis@olympus.pl

Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź.

Pozdrawiam
    Kaz
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mroqu Zobacz posta
    zrobilem jak napisal SKOW. na niebieskim tego szumu praktycznie nie widac, choc pewnie on tam jest..

popatrzylem tez na wykresy RGB, i zauwazylem ze kanaly R i G wlasciwie sie pokrywaja w swoim zakresie, natomiast niebieski ma swoje piki czesto tam, gdzie R i G maja niskie amplitudy. Poza tym kanal niebieski wydaje sie byc przesuniety wzgledem pozostalych dwoch w lewo. Czyzby to oznaczalo ze wzmocnienie kanalow jest na roznym poziomie? Czy tylko w przypadku tych kilku zdjec akurat tak sie te wykresy ulozyly?

Mam wrazenie, ze kanal niebieski jest zbyt slabo wzmacniany, choc z drugiej strony wiem, ze im wieksze wzmocnienie to wiecej szumu, wiec moze to czerwony i zielony sa za mocno wzmacniane wzgledem niebieskiego.

tak czy inaczej, cos jest nie tak jak byc powinno. poczekam jeszcze na odp z OPL i bede dokladnie wiedzial co to jest i ile czasu potrwa ew. naprawa.
    Ale co Ty oglądasz? Histogram? Po co?

Miałeś obejrzeć ZDJĘCIE (kanał niebieski) po rozłożeniu na warstwy.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1