moze to ci pomoze...
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19981
moze to ci pomoze...
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19981
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Skoro masz 3tysie to ja bym sie pokusil na zestaw E-620 z dwoma obiektywami - w takiej cenie powinienes znalezc w jakims sklepie.
Bedziesz miec jakosc zdjec porownywalna do tych z E-30 a to jest body z wyzszej polki.
Bedziesz tez miec dwa obiektywy, dosyc dobrej jakosci, a w porownaniu z Canonem czy Nikonem to wrecz SUPER jakosci za male pieniadze. Zakres tych obiektywow to 28-300 wiec w zupelnosci Ci wystarczy.
A jak juz bedziesz znac aparat od podszewki, to pewnie nazbiera sie troche funduszy i wtedy sobie cos dokupisz - i tak wydasz wtedy mniej niz u konkurencji, bo Olympus sprzedaje swoje produkty w korzystnych cenach, a porownujac cena/jakosc to jest na pewno numerem jeden w fotografii.
Wiesz, poza tym E-620 to nowsza konstrukcja, wiec po co sie cofac. Nie twierdze ze zawsze to co nowsze jest lepsze, ale wg. mnie akurat tu E-620 jest lepszy od E-520.
KrzysztofM; E-500; 9-18, 14-45, 14-54 II, 40-150, 70-300, FL-36, RM-1
A ja polecę ci 14-54 + dowolna puszka![]()
Dziękuję za rady. Zdecydowałem kupuję E-620 z dwoma kitami.
Tak jak napisał "mroqu" po jakimś czasie jeśli finanse pozwolą a fotografia zainteresuje mnie bardziej to pomyślę o innych obiektywach.
dobry wybor. To zdecydowanie lepsze body.
A za jakis czas mozna bedzie kupic obiektyw 14-54 jak juz wspominali inni klubowicze.
Ja tez szukam takiego, ale obecnie ceny sa kosmiczne u nas na kontynencie.
W PL mozna kupic za jakies 2500PLN a w USA 420 dolcow. Licze ze ceny w EU spadna.
Ja zaczynalem z dwoma kitami i na jakosc zdjec nie narzekam. To fakt, czlowiek robi zdjecie, aparat to tylko narzedzie.
Pozdrawiam i milej przygody z E-620.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
E-500 tez mam ta puszke i nigdy jej nie sprzedam, bo kolorkami bije na glowe nawet moja E-30. Poza tym DR z mojego E-500 jest wiekszy niz w E-30. Tak zaobserwowalem, ale to subiektywne. Na pewno ciut inaczej dziala swiatlomierz.
Mialem przez pewien czas E-510 i tez wypadal gorzej od E-500. E-510 kolorami wpadala mi z kolei w aparaty Canona. Kumpel to stary canonowiec, wiec porownywalismy go do jego 40D i kolorami bylo podobnie choc akurat 40D wpada w zolty, E-510 w niebieski.
Generalnie OLYMPUS, moim skromnym zdaniem, powinien wrocic do tych matryc kodakowskich, bo bily na glowe nowe matryce Panasonica. Fakt ze szumialo to strasznie w wysokich ISO, ale teraz, pare lat pozniej, moze juz jest jakas technologia dopracowana, ktora pozwoli zmniejszyc te szumy. A zdjecia z tych matryc wyroznialy sie na wielki plus posrod konkurencji.
Zreszta nie bede sie rozpisywal, bo nie ma co odchodzic od tematu:
Uwazam ze E-620 to dobry wybor.