Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 183

Wątek: Obiektyw do portretu

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ok, wracając do sposobu w jaki Sigma HSM łapie ostrośc.W wigilię sprzedałem moje E-510 a dzisiaj kupiłem E-30 i niestety z tym body moja Sigma pracuje równie źle!Widocznie jest to problem samego obiektywu a nie jest to związane ze "słabym" AF wbudowanym w body - co podejrzewałem wczesniej.Zaraz po nowym roku wyślę moją Sigme do servisu.W tym przeświadczeniu utwierdza mnie dodatkowo to, że podczas zakupu E-30 poprosiłem o przetestowanie Sigmy z jakimś body Nikona.Pani w Fotojokerze podała mi 50-ke w połączeniu z D5000 i obiektyw spisywał się równie dobrze co z Canonem o czym pisałem wcześniej.Jestem już w zasadzie pewien że to mój obiektyw jest uszkodzony... zobaczymy za kilka tygodni.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Tyko dwa w systemie ZD 50 i 35-100:
    http://www.myfourthirds.com/user.php...ge=user_images
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myślę że generalnie zgodzimy się co do tego.Tyle że 35-100 kosztyje $$$

Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Tyko dwa w systemie ZD 50 i 35-100:
    http://www.myfourthirds.com/user.php...ge=user_images

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    No cóż, w każdym systemie coś co jest dobre, niestety kosztuje. Ale nie trzeba się załamywać. ZD 40 -150 jest także znakomity do portretu. Sam tego doświadczałem.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Sigma jest dosyć nierówna. Jest naprawdę wysokie prawdopodobieństwo, że Twój egzemplarz jest uszkodzony.
    Dzisiaj DHL ma zabrać moją 50-tkę do Gdyni.Zobaczymy co powiedzą

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichaLxD Zobacz posta
    Dzisiaj DHL ma zabrać moją 50-tkę do Gdyni.Zobaczymy co powiedzą
    Minęły 3 tygodnie od kiedy wysłałem moją Sigmę do servisu.Jakieś 2 tygodnie temu miałem telefon od technika który poinformował mnie, że obiektyw pomyślnie przeszedł serię testów Opowiedziałem mu jeszcze raz o co mi chodzi i obiecał że jeszcze go sprawdzi.Zadzwoniłem dzisiaj do nich żeby zapytać czy coś już wiadomo?Pani sprawdziła w komputerku i powiedziała mi że czekają na firmware do mojego obiektywu i jak tylko będą cos więcej wiedzieli to dadzą mi znać.No nie jestem zbyt szczęsliwy po tym co usłyszałem.Po pierwsze wganie firmware-u to chyba nie jest nic wielkiego i powinni to chyba zrobić "od ręki" Po drugie po trzech tygodniach chciałbym już mieć obiektyw w swoich rękach a nie czekać na ich informacje (które nie wiadomo kiedy nadejdą).

qbic
    Gość
    powiedziała mi że czekają na firmware do mojego obiektywu
    Po pierwsze wganie firmware-u to chyba nie jest nic wielkiego i powinni to chyba zrobić "od ręki"
    Jak napisałeś, czekają na firmware, wiec co niby serwis sigmy miałby wgrać od reki?

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jak napisałeś, czekają na firmware, wiec co niby serwis sigmy miałby wgrać od reki?
    Czyli firmware według ciebie ma do nich przyjechać kurierem czy co?Taki plik powinni mieć u siebie lub sciągnąć go natychmiast ze strony producenta i tyle.MSZ oczywiście.

qbic
    Gość
    Czyli firmware według ciebie ma do nich przyjechać kurierem czy co?Taki plik powinni mieć u siebie lub sciągnąć go natychmiast ze strony producenta i tyle.MSZ oczywiście.
    Skoro czekają, to znaczy ze go nie ma, nie został wyprodukowany/skompilowany. Rozumiem twoje niezadowolenie, sam bym był co najmniej zły.

Na otarcie łez powiem, ze to naprawdę świetny obiektyw i warto na niego poczekać.

Awatar mxc
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    MichaLxD - i co i jak ? Ciekaw jestem, bo pewnie mnie czeka to samo