O, dopiero Dżemskiego zdjęcia powiedziały tu coś o tym obiektywie. I mam na niego coraz większy apetyt, przepięknie maluje.
Ktoś pytał o zdjęcie z 14-54 II z pleneru. Zaraz poszukam, powinienem coś mieć.
O, już jest...
O, dopiero Dżemskiego zdjęcia powiedziały tu coś o tym obiektywie. I mam na niego coraz większy apetyt, przepięknie maluje.
Ktoś pytał o zdjęcie z 14-54 II z pleneru. Zaraz poszukam, powinienem coś mieć.
O, już jest...
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 9.10.09 o 17:08
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Witam Was Panowie i Panie
Chciałbym zapytać, czy ktoś z Was ma wypracowane zdanie na temat takiego składu: E-520 + Sigma 50mm 1,4f.?
Nigdy nie posiadałem stałki, no z wyjątkiem dawnych lat tj. Zenith. Mam zamiar zakupić Sigmę 50 1,4f, na innych forach chwalą sobie ten obiektyw, ale kto pyta więcej ten więcej wie
Ach, a może ma ktoś jakieś fotki z tego obiektywu i mógłby wrzucić, był bym wdzięczny.
Dziękuję
Pozdrawiam
Maciek
Ostatnio edytowane przez mxc ; 11.10.09 o 19:10
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
No i właśnie d*pa. Tak myślałem, że tak będzie![]()
Zapewne jednoznacznej odpowiedzi nie dostanę, ale zapytam inaczej tzn:
Czy ktoś z Was użytkował, sprawdzał, porównywał obiektyw Sigma 50mm 1,4f do obiektywu Zuiko 50mm 2,0f. ?
Ciekaw jestem jaka jest różnica. Jeżeli któryś jest lepszy to dlaczego? Jakie są plusy i minusy.
Zdaję sobie sprawe, że czasami odpowiedzi mogą być odbiegające od obiektywnych. Ale zawsze jakiś wniosek można wyciągnąć. Kwestia gustu czasami jest mocną stroną wypowiedzi.
Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi i oczywiście z góry dziękuje za następne.
znalazłem takie porównanie :
http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...0=137&add1=786
Pozdrawiam.
Maciek
Ostatnio edytowane przez mxc ; 11.10.09 o 21:01
Ja od kilku dni pstrykam taką sigmą ale w połączeniu z E-510.Optycznie jestem zadowolony z tego obiektywu natomiast autofokus mnie rozczarowuje.Szybko dojeżdza do punktu w którym ma ustawić ostrość po czym kilkukrotnie poprawia i nie może sie zdecydowac.Jest to zjawisko uciążliwe.Myślę że w połaczeniu z E-3/E-30 autofokus pracowałby w sposób bardziej zdecydowany.Chyba ze jestem w błedzie i z moim egzemplażem jest coś nie tak?