Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 183

Wątek: Obiektyw do portretu

Awatar mxc
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Witam

Dodam do tematu jeszcze tyle, że jutro oddaję go ponownie do reklamacji i dziś przygotowywałem obiektyw aby nie był zabrudzony i znalazłem wewnątrz między soczewkami zabrudzenie, coś przypominającego włos, ale nie taki mały. Jestem w szoku. Zastanawiam się czy podczas naprawy napędu AF serwisant musi rozebrac obiektyw? Bo jeśli go nie rozebrał to skąd to cudo się tam znalazło ?
    A FF jest gorszy niż przed pierwszą naprawą. Dziś porobiłem dokładne zdjęcia i przesyłam je wraz z obiektywem, body.
    Pozdrawiam

Awatar mxc
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Witam
    A więc obiektyw wrócił i serwis odpowiedział że to wina mojego aparatu że AF tak powoli pracuje do innych rzeczy w ogóle się nie odnieśli.
    Ze względu że tym razem nie skorzystałem z gwarancji producenta tylko z tzw gwarancji sprzedawcy (2lata). Napisali sprzedawcy, że ewentualnie mogą mi dać nową sztukę. Dzięki dobrej woli sprzedawcy (sklepu) odzyskałem pieniążki za obiektyw, a tą nową sztukę zostawiono na sklepowej półce.
    Na dzień dzisiejszy nie byłem zadowolony z tego obiektywu ze składem E-520 i myślę że nikt z tym body nie będzie zadowolony. To jest moje zdanie. Ogólnie tragedia.
    Podjąłem decyzję aby zmienić system. Jeszcze nie jestem zdecydowany, ale może wybiorę Nikona d7000, lub Canon 60D. Wszystko teraz zależy co mi bardziej się przypodoba.
    Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc. A zarazem mam nadzieję że moje spostrzeżenia dotyczące Sigma 50mm f1.4 + E520 się komuś przydadzą.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    witam

mam e-300 i chciałabym dokupić do niego obiektyw który pozwiłby mi na robienie zdjęć portretowych (amatorsko - naszej półrocznej córci)
    zastanawiam się czy ZD 50 f2. to włąściwy wybór i czy będzie pasował do e-300

dzieki
    ps. majac na uwadze ze jestem kompletnym laikiem prosze o proste odpowiedzi tj bez profecjonalnych tekstów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Tak!*

*prościej się nie dało
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    No!

p.s. @Eddie: widzisz dalo sie prosciej

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Własnie zastanawiam się:
    1. sigm 50 1.4 czy
    2. olympus 50 2.0
    więc z chęcią zobaczę zdjęcia z sigmy w gorszych warunkach. Bez obróbki i podkręcania.

Jeśli ktoś ma niech wrzuci!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Sigma w gorszych warunkach jest słaba. Optycznie bez zarzutów, ale AF nie chce działać tak, jak przystoi.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Najprostsze rozwiązanie to sprawdzić samemu:

Sklep Sigma ProCentrumSigma ProCentrum
    Poznań, Malta Office Park, budynek C, ul. Abp. A. Baraniaka 88B, tel: 609 297 573, e-mail: poznan@sigma-procentrum.pl, http://www.sigma-sklep.pl/

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Najprostsze rozwiązanie to sprawdzić samemu:

Sklep Sigma ProCentrumSigma ProCentrum
    Poznań, Malta Office Park, budynek C, ul. Abp. A. Baraniaka 88B, tel: 609 297 573, e-mail: poznan@sigma-procentrum.pl, http://www.sigma-sklep.pl/
    To niekoniecznie musi być takie proste, jak sugerujesz. Kiedy ja kupowałem ten obiektyw, w wersji z mocowaniem 4/3 był on dostępny jedynie w sklepie w Warszawie (jedna sztuka na całą Polskę!).
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To niekoniecznie musi być takie proste, jak sugerujesz. Kiedy ja kupowałem ten obiektyw, w wersji z mocowaniem 4/3 był on dostępny jedynie w sklepie w Warszawie (jedna sztuka na całą Polskę!).
    Chyba, że tak. Warto jednak spróbować. Osobiście jednak bym sobie odpuścił tę Sigmę, i tak będzie ją przymykać a używaneg ZD 50/2,0 w cudnym stanie można dostać za naprawdę małe pieniądze.

BernArt - Moje zdjęcia