Dzisiaj miałem telefon z serwisu.Usterki mojego obiektywu nie da się usunąćPrawdopodobnie jutro dostanę go wraz z poleceniem zwrotu pieniędzy.Mam go odesłać do sklepu gdzie go kupiłem (w tym wypadku Fotozakupy.pl) i poprosić o zwrot pieniędzy popierająć to załączonym listem z serwisu.
Druga rzecz, która mnie teraz martwi to czy kupić kolejny egzemplarz?Ten trafił do mnie z usterką a w serwisie spędził ponad miesiąc.Gdyby z kolejną sztuką miało być podobnie to ja wysiadam.Może kupie zd50?
Ja z sigmy 1.4 jestem b zadowolony, choć widocznie nie miałem pecha i mój ezemplarz jest "bezwadowy". Pooglądaj galerie drzemskiego on tą sigmą dużo cykał.
Witam
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale nowego wątku nie ma sensu zakładać, a moje pytanie można tu podciągnąć.
Czy są na forum posiadacze takich perełek OM Olympusa jak 85-2,0 czy 100-2,0 i mogą coś napisać o efektach pracy tych szkieł z cyfrakami.
Takie 85 2,0 w portrecie chyba by dawało radę.
Posiadam 100 2,8 i wydaje mi się ciut za ciasne.
Może ktoś posiada wspomnianą 85 i dodatkowo chce się jej pozbyć
Chętnie przetestuję sam![]()
Ja polecam ZD 35-100.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
a ja polecam 50/1.4 sigmowe.
chcoiaz tego szkla nie mialem pod olkiem wiem co robi w innym systemie, i jest to swietne szklo. i m/z warte swojej ceny.
ew jak wyjdzie, 85 samyanga/1.4 a jako ze to manual mozna kupic przejsciowke.. tez ZACNE szkło.