Świetna modelka! Jak dla mnie zdjęcie 6 jest rewelacyjne, 3 bardzo dobre, a 5 całkiem, całkiem (może dlatego, że lubię B&W)...
Świetna modelka! Jak dla mnie zdjęcie 6 jest rewelacyjne, 3 bardzo dobre, a 5 całkiem, całkiem (może dlatego, że lubię B&W)...
więcej Agatki !![]()
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
Modelka super, zdjęcie też niczego sobie.
Dla mnie 6 jest ok, idź za ciosem i wstawiaj do galeryji.
3,5,6 naprawde dobre!!!
Ostatnia seria rewelacyjna, mój faworyt to 6 - niesamowita fotka![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Ładne zdjęciaale technicznie juz gorzej. szkoda, że w paru przypadkach ostrości nie złapałaś na oczach. a skoro idziesz w portrety, to lepiej dokupić coś pod m42 lub om, a zdjęcia dużo zyskają
robione chyba na zakładach mięsnych i na starym dworcu gdańskim![]()
Ostatnio edytowane przez wojciech_gd ; 24.08.09 o 09:33
Sesja z Agatą świetna 6 rzondzi.
Zanim wystawisz świetne zdjęcie Agata6 w galerii to je wyprostuj tak ok 4 stopnie w lewo - bardzo mi się podoba
Agata5 chyba niezłe ale za mocno cięte na dole
Agata1 za ostre światło na modelce, za duże kontrasty, oczu prawie nie widać
Agata2 za dużo światła, twarz spalona
Agata3, Agata4 postać w miarę dobrze doświetlona ale spore prześwietlenie odciąga wzrok
3 dobre ale niestarannie kadrowane - obcięta dłoń i IMHO niepotrzebna trawa na pierwszym planie - podoba mi się
Pozdrawiam
Witam
Na portretach się za bardzo nie znam , ale rób zdjęcia modelkom przy mniej ostrym świetle i kadruj mniej centralnie. Ogólnie łande , 6 -stka - to jest moment
Pozdrawiam.
Zauważyłem, że mój e-420 lubi jak mu się ustawi korekcję -0,3 EV. Zgadzałoby się to z tym, co ktoś tu napisał o dynamice matrycy odpowiadającej czułości 125 ISO. Jeśli taką korekcję ustawi się na "stałe", to w obróbce RAW są do uratowania najjaśniejsze miejsca obrazu (w pokazanych zdjęciach jasne miejsca na ciele modelki niebezpiecznie zbliżają się w kierunku "wypalenia" ). Oczywiście - czasem zachodzi potrzeba wprowadzenia większej korekcji, ale w tym pomaga opcja podglądu wykonanego zdjęcia ze wskazaniem czerni i bieli, lub wykonanie zdjęcia próbnego w tej opcjo podglądu.
rainbon - myślę, że jeszcze nie "rozgryzłeś/aś swojego aparatu, ale jak trochę nim porobisz, to stanie się on przedłużeniem Twojego oka i zaczniesz wszystko ustawiać intuicyjnie jak należy. Moja rada: nie zdawaj się za bardzo na programy tematyczne. Ustaw parametry RAW na "0", balans bieli na stałe, np. nasłoneczko (żeby przy ich wywoływaniu nie pogubić się w ustawieniach) i fotografuj - resztę obrobisz w OM2 lub OS2. Powodzenia!