Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: G1 vs. E-450

Mieszka w
    Będzin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich i bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Przyznam szczerze, że bardzo przypadła mi do gustu opcja E-420 Double Kit... powinna na jakiś czas wystarczyć a i cena interesująca . Udam się jeszcze do jakiegoś fotojokera celem "pomacania" obu sztuk i będę wiedział, mam nadzieję co robić.

Raz jeszcze dzięki bardzo.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    A nie lepiej dołożyć do E-520? E-420 to dobry amatorskich do robienia dobrych zdjęć. Używałem E-410 przez blisko 2 lata. Ale już po krótkim czasie od zakupu zachciało mi się jednak stabilizacji obrazu, której ten nie ma. Czy jej potrzebowałem? Chyba nie, ale pragnienie było wielkie U Ciebie zapewne będzie podobne, więc lepiej dołożyć teraz kilka stów, niż później żałować wyboru.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Będzin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no niby racja ale w tym momencie budżet jest akurat nieprzekraczalny a i na oględzinach E-420 znalazł więcej uznania od 520 bo... lżejszy i mniejszy. G1 za to jakoś w ogóle nie przypadł do gustu - nawet niebieski i czerwony - więc... dziś pewnie staniemy się szczęśliwymi posiadaczami E-420 i dwóch słoików. Mam nadzieję że wojna systemowa vs. nam nie grozi

Tan double kit jest w euro-rtv-agd za 1.999 pln - próbowałem szukać on-line + składać zestaw z różnych sklepów / aukcji ale taniej mi się nie udało. Poza tym, tam jest od ręki a weekend najbliższy szykuje się interesująco (Praga).

A jak się okaże że brakuje w tym body możliwości to za 6 - 12 miesięcy nie będzie już problemów z budżetem i się wymieni teraz ważne jest dla mnie żeby "szanowna małżonka" miała czym pstrykać, rozwijała hobby które jej się tak spodobało no i... co tu kryć, ja też na tym skorzystam bo częściej gdzieś "na fotki" skoczymy

Raz jeszcze wszystkim dziękuję za opinie.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ...no może TERAZ do m4/3 można podpiąć jedynie kity (lub męczyć się z przejściówkami), ale za chwilę będzie można dokupić 14-140, 20/1.7, czy 45/2.8 do makro.... i w dodatku wszystko pasikonika... Wygląda na to, że olek olał m4/3 cienkim żółtym płynem....

jungli
    Gość
    Zdecydowanie G1...

To co dzialo sie wczesniej, psioczenie, sikanie itd na Panasa, na szczescie juz ucichlo naturalnie, teraz Panas zacznie pokazywac rogi, choc robil to juz wczesniej...

Wychodza fajne szkielka, dodatkowo, to co okazywalo sie byc nieciekawe, mowa o przejsciach na dowolny bagnet, teraz nabiera rozpedu i sily, paradoxalnie tu mozna upatrywac sie glownej sily napedowej w/w.

Mialem z roznymi przejsciowkami, canona fd, m42, bagnet m leicy i szczerze gdyby nie to, ze trafilem pelna klate w dobrej cenie, nie wrocilbym do niczego innego niz Panas, no moze E1 z sentymentu i kolorow

Szczerze polecam, Panas jest na wskros genialnym, przemyslanym aparatem, ktory w zaden sposob nie ogranicza, kosztujcie do woli w super szklach za grosze...

hej

Mieszka w
    Będzin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cóż... G1 może kiedyś. Na ten czas jest E-420 którego podstawową zaletą w tej cenie był drugi słoik: 40-150.

Pierwsze wrażenia, jak na puszkę tej klasy, bardzo dobre. Podoba mi się możliwość ustawiania balansu bieli w kelwinach, kompensacja błysku +/- 3.0, a i regulowany czas od podniesienia lustra do wyzwolenia migawki - nie trzeba do makro się z wężykiem babrać - tyle na razie z instrukcji wyczytałem

Testowana będzie w nadchodzący weekend

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów