A tak na serio. Z czego ona zrobiona ze tyle kosztuje?
Hades- na jakiej to było przysłonie- bo tylko na pierwszym widzę f=5.6.
pozdrawiam Krzysiek
Z metalu. Pewnie jakiś super drogi stop. A poważnie, też mnie dziwiła cena gdy zobaczyłem ją w cenniku jakiegoś sklepu internetowego. Choć z drugiej strony pewnie dużo się ich nie gubi, a wytworzenie zapasu mimo wszystko trochę kosztuje.
Niedługo postaram się napisać kilka zdań na temat tego szkła. Odrobinę subiektywnego spojrzenia na problem zakresu, jasności i... wagi.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Idąc od lewej: zdjęcie 1, ok. 3,5-4 m, zdjęcia 2-5 to odległości między 2,5-3 m.
Zdjęcia 1-4, to f/5.6. Ostatnie zaś to f/2.8.
Ostatnio edytowane przez hades ; 5.03.10 o 18:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
bardzo fajna plastyka tego szkła. naprawde jestem pod bardzo pozytywnym wrazeniem!!!
Seria swietna a trojeczka podoba sie najbardziej...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Nie chce wywolywac wojny mialem to szklo w reku na jakims pokazie, AF rozczarowywal a zakoczyla waga.
Ceny nie bylem swiadomy, obstawialem max 7000PLN, w koncu 70-200/2.8 canona czy nikona kryjac pelna klatke w podobnych cenach sie mieszcza a waza ponad 2x mniej.
Duzo pozniej dowiedzialem sie jaki to koszt.
Wiec ciekaw jestem czy naprawde sie to kalkuluje i robi konkurencje bo na tej polce cenowej wchodzimy w najlepsze tele nikona czy canona.
Podaj mi odpowiedniki tego obiektywu u Canona i Nikona. Zapominasz o cropie. Jedyny obiektyw jaki mi pszychodzi do głowy, który jest nie gorszy, to Nikkor 200-400mm f/4.0 G AF-S VR.
I jeśli mając ZD 90-200/2.8 w rękach wyceniłeś, to szkło na 7k PLN, to nie ma już dla Ciebie nadziei. Bardziej jednak prawdopodobne, że nie miałeś tego obiektywu w rękach. I chyba lepiej dla Ciebie być kłamczuszkiem niż kretynem.
PS. Wiem, że przymusu czytania Twoich postów nie ma, ale trwam w uporze nadal poszukując w nich odrobiny obiektywizmu. Jest coraz trudniej. Szczególnie po posiłku.