heh dobra kalkulacja![]()
heh dobra kalkulacja![]()
56 skromny temat ale bardzo ładnie przedstawiony. Kompozycja gdzie schody prowadza w dół, po prawej wyrastające drzewko, jako ramy zarys zrujnowanych podłóg, na koniec grafitti na scianie. Myslę, że to starannie przemyslane zdjęcie.
pozdrawiam Wiejo
Marne te dwa ostatnie
Na 57, nie wiem co chciałeś pokazać- niszczejące budynki czy nieciekawe niebo? Budynki ciemne a niebo za jasne.
Za 58, modelka powinna Cię zrugać, za ten czerwony nos. MZ, tonacja tego zdjęcia nie nadaje się do portretów (ale ja się na portretach nie znam). Gdyby w tle był jakiś pomnik, zamek lub inny tego typu obiekt, pomyślałbym- ot pamiątka, tu byłam. Tu kompletnie przypadkowy pstryk.
Oba zdjęcia mają cechę wspólną (poza tonacją)- obydwa są krzywe![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
To jej czerwony nos; widocznie taki sie jej podobał
Prosty horyzont jest przereklamowanyale dzięki za opinię
może kolejne foto bardziej sie Tobie spodoba ;] również krzywe z niespodzianką:
59.
Na 57 sposób widzenia ruin wydaje się dobry ponieważ ciekawie pokazuje to skalę dewastacji szczególnie w kontekście oddalonych zamieszkałych zabudowań. Na nie w tym kadrze jest ilość praktycznie nic nie wnoszacego nieba. Myslę, że jak z tego zrobić kwadrat przekaz i czytelność zyskała by na czystości. 58- wycieczkowy portret. Odbieram to zdjęcie z sympatią głównie za sprawą modelki której nie przeszkadza zimna aura i jeszcze potrafi sie zdobyć na usmiech. Można dołączyć do tego wesołe oczy ale już starczy. Jak wiesz to co otacza modelkę jest za jasne ale coś za coś. Wybrałeś dziewczyne i dobrze. 59- ogrom ruiny przytłacza ale tak ujeta nie przekonuje gdyż uwaga rozkłada sie pomiedzy budynkiem a jego otoczeniem. W takich przypadkach lepiej aby dominował jeden temat.
pozdrawiam Wiejo
1. zastanawiam się gdzie to....
2. widzę żarnowiec w tle i wszystko jasne
Co do zdjęć wszystko helmuth powiedział59 było by fajne gdyby nie samochód
Byłeś może po drugiej stronie na fundamentach elektrowni ? tam jest też kilka fajnych miejsc
![]()
@Forever_k3w: A uzyskałeś pozwolenie od zarządcy obiektu, żeby tam wejść? Teren elektrowni jest chroniony, wiec wchodzenie przez płot nie jest zbyt dobrym wyborem.
@Wiejo: postaram się podobnych zdjęć nie popełnić![]()
Widziałeś kiedyś tych ochroniarzy??..... ja tak tylko im widły i kalosze dać![]()
Tak widziałem. Poza tym nawet jeśli ich nie widać, nie oznacza to, że można wejść na teren. Jak masz okno uchylone w domu, to też mogę wejść? Tylko foty chciałem porobić ;]