witaj, bardzo fajne zdjęcia, miłe dla oka
5-najbardziej mi sie podoba ładne kolorki PZD
witaj, bardzo fajne zdjęcia, miłe dla oka
5-najbardziej mi sie podoba ładne kolorki PZD
Jak dla mnie, 3 najlepsze.
Z żyrafą z klocków (?) niezły pomysł ale światła Ci brakło. Fotografował bym pod innym kątem, tak aby cała żyrafa była na jednym tle (albo nieba, albo jednego z budynków). Teraz, żyrafa jest na tle nieba, ale ucho ma na tle budynku![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo fajne fotki.
Powodzenia.
Pozdrówka.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa i krytykę. Z niecierpliwością czekam na więcej opinii.
helmuth - Odnośnie zdjęcia z żyrafą to niestety wokół niej panował straszny nieład... mnóstwo banerów reklamowych firmy Lego z każdej strony, wysokie drzewka, a do tego po prawo stał... dźwig. Mocno napracowałem się w Photoshopie by to wszystko wyczyścić (z efektów jestem średnio zadowolony, można lepiej), stąd mocne ściemnienia głównie w dole kadru. Jakoś musiałem zamaskować tak dużą operację.
A tytuł tego zdjęcia to "Samotność w Berlinie". Gdy zobaczyłem tę żyrafę na tle szarego, zachmurzonego nieba wciśniętą pomiędzy szklane bryły, to nie mogłem powstrzymać się od żartu.
Odnośnie 5-ego zdjęcia, mam je też w wersji "tapetowej" w roz. 1280x800 gdyby ktoś chciał wrzucić je na pulpit.
Pozdrawiam
Fotki są naprawdę fajne. Z niecierpliwością czekam na więcej![]()
Dodaje drugi set, tym razem tylko foty z ulicy:
PS. W Fotach 07 i 09 chciałem uzyskać efekt zapierania się "pijaczka" o kadr, na drugiej natomiast "jazdę" na krawędzi.
PS2. Trochę historii.
Zdjęcie 06 zrobiłem wspinając się na szczyt, którego uwieńczeniem był portowy zamek w tureckiej miejscowości Marmaris. Na górę prowadziła wąska, ciemna ścieżka, którą zwężały jeszcze kupieckie stragany. I na jednym z nich cyknąłem tę o to foto niezwykle urokliwej i upierdliwej starszej kobiecie krzyczącej do mnie "Polska! Polska! Only one euro!".
Zdjęcie 07 zrobione podczas objazu Berlina, zachwycił mnie ten uliczny... mim.
Ostatnie dwa zdjęcia wykonałem w Wilnie. Facet po lewej na zdjęciu numer 08 usiadł przed dwoma młodymi chłopakami. Wcześniej grał skrzypek, ale gdy zobaczył siedzącego na ulicy starszego pana żywo reagującego na ich muzykę, to szybko uciekł pozostawiając kolegę samego. Fleciście (a może to klarnet?) się to opłaciło, został nagrodzony plikiem euro. Pozory mogą mylić.
A fotę 09 cyknąłem jako jedną z serii, które zrobiłem na głównym wileńskim placu przed katedrą podczas ćwiczeń grupy nastoletnich skate'ów.
Zachęcam do komentowania.
Jak dla mnie całkiem niezłe kadry, masz oko. Ale poczekaj na opinie "speców"
od streeta i portretu.
Pozdrawiam
Bzyku - OK, dzięki za opinię.![]()
Kolejny set.
10- coś dla mnie. Uciąłbym jednak budynek z lewej i wyprostował (jak to ja
). Powalczyłbym też z szumami na niebie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA