Helmuth - A teraz?Nie wiem czy dla każdego jest to widoczne na 1 rzut oka, ale moim założeniem było przedstawić ten budynek jako płynący statek.
![]()
Helmuth - A teraz?Nie wiem czy dla każdego jest to widoczne na 1 rzut oka, ale moim założeniem było przedstawić ten budynek jako płynący statek.
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tamten budynek to byla tonaca jednostka wroga![]()
Hehe dzieki za opinie.
Czyli w sumie zdjęcie wojenne nam przedstawiłeś
Mnie też się druga wersja bardziej od pierwszej widzi.
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Witam,
dziś pstrykałem swoje pierwsze makro z robalami. Efekty poniżej.![]()
Biedronka fajna![]()
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
A mnie 13-stka przypadła do gustu![]()
To są zdjęcia z ZD35, tak?
Biedronka jest najbardziej udana z tych trzech zdjęć. Na pierwszym ostrość nie jest na bąku, tylko na przepalonym kwiatku, na moim komputerze niemalże muszę oczy mrużyć. Mam wrażenie, że nasycenie też jest troszkę za bardzo podciągnięte.
Trzecie byłoby bardzo przyjemnym zdjęciem, gdyby konik był ostry cały, albo przynajmniej w zdecydowanej większości, ale barwy, tonacja jak dla mnie są ok.
Ale wydaje mi się, że jeżeli już stosujesz tak małą GO, to lepiej by było, gdyby to główka konika była ostra, a nie jego brzuszek.
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
3 fajna, 4 też, na 5 po mojemu za dużo magenty. Ale fotka fajna, do poprawy nastroju, gdy za oknem będzie (oby nie) paskudnie.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Dzięki wszystkim za cenne komentarze.
Agulka - "Konik" ma wyostrzoną żuchwę i MZ jest w większości ostry - być może tego nie widać na tak małym zdjęciu -, ale masz racje, że efektowniej by się zaprezentował, gdyby oczka też były wyraźne.Mam go na innych ujęciach z ostrym łebkiem, ale znowuż reszta jest niewyraźna...
Odnośnie bąka, dodałem właśnie drugie foto, gdzie ostrość jest ustawiona na robala a zdjęcie jest pozbawione przepaleń.
Też uważam, że dwie wyżej wspomniane foty miały przekombinowane nasycenie i kontrast. Poprawię to.
A co do obiektywu, to tak od niespełna tygodnia mam ZD 35mm i uczę się makro, z którym wcześniej nie miałem nic wspólnego. Ciężko tak sensownie podejść robala tym szkłem.![]()