...przez najbliższe 3 miesiące aż wyjdą jeszcze nowsze zabawki
http://www.youtube.com/watch?v=ulVDM...etailpage#t=89
...przez najbliższe 3 miesiące aż wyjdą jeszcze nowsze zabawki
http://www.youtube.com/watch?v=ulVDM...etailpage#t=89
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 2.09.09 o 14:19
Ale jesteście naiwni. Liczycie cenę szkieł na podstawie ceny zestawu kitowego. W ten sam sposób można policzyć odjąć od E-P1 z ZD 14-42 (2800 zł) cenę samego body (2600 zł) i wyjdzie, że kitowy obiektyw kosztuje 200 zł. Ale gdyby go kupić osobno, to trzeba już wyłożyć ponad 1000 zł. Więc jeśli liczycie, że te pasikonikowe szkła będą po 200$, to przygotujcie się raczej na 1000$.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja bym rozwazyl 'spolki' - jak ktos potrzebuje body - dolacze sie i kupie samo szklo 20mm
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Amazon.com: Panasonic LUMIX G 20mm f/1.7 Aspherical Pancake Lens for Micro Four Thirds Interchangeable Lens Cameras: Electronics@@AMEPARAM@@http://ecx.images-amazon.com/images/I/31HUr5q3P0L.@@AMEPARAM@@31HUr5q3P0L
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 2.09.09 o 14:20 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
...to może ktoś potrzebuje taką armatę 14-140 i nowość GF-1 ? Mi do szczęścia wystarczy GH-1 +20/1.7 + 14/2.8 .
to nakręcone GF1 ?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ee tam naiwni, czasami tak wychodzi i tyle. Ja liczyłem, że 40-150 w dualkicie wychodzi pomiędzy 300 a 400 pln, i za tyle kupiłem nówkę w sklepie i liczę że tak wyjdzie z tymi nowymi szkłami.
Ostatnio edytowane przez kateb ; 2.09.09 o 15:22 Powód: Automatyczne scalenie postów
Fujifilm X10
Może to spiskowa teoria dziejów, ale ja mam nieodparte wrażenie, że panas przystąpił do odebrania olkowi jego kawałaka rynku i nie bardzo ma w głowie współpracę.
Oglądając zdjęcia na necie, może sie mylę, myślę sobie iż daje Olkowi te matryce, z których juz sam rezygnuje, zachowując dla siebe to co najlepsze. Niedobrze to wróży. Nietety tak to juz jest gdy się zależy od wiekszych.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
gdybym był złosliwy to bym tak powiedział:
patrząc na tego naleśnika panasa to olek powinien dostać wpie... za naleśnika w 4/3 ze swiatłem 2.8 i na koniec panas wyprodukuje w dwa lata cały zakres ogniskowych fajnych szkieł (już większość ma) a olek przez od 2005 roku ma braki... ale nie jestem złośliwy i to napisałem łeee...
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
geo, masz rep+ ode mnie. By poprzeć jakimiś argumentami pozwolę sobie na małe przypomnienie, co Panaś zdążył już wymyśleć pod mikro4/3:
Do systemu od Panasia należą obiektywy:
a) LUMIX G VARIO HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S
b) LUMIX G VARIO 7-14mm/F4.0 ASPH.
c) LUMIX G VARIO 14-45mm/F3.5-5.6 ASPH./MEGA O.I.S.
d) LUMIX G VARIO 45-200mm/F4.0-5.6/MEGA O.I.S.
e) Panasonic LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm f/2.8 ASPH. MEGA O.I.S.
f) LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH.
g) LUMIX 100-300mm f/4-5.6 OIS,
h) LUMIX 8mm f/3.5 fisheye
i) LUMIX 14mm f2.8
ps fajnie by było uzupełnić spis szkiełek w Olypedii
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Podoba mi się w tym panasie wszystko, oprócz tego, że nie ma do niego żadnego małego zooma ze stabilizacją. Stałki stałkami, sprawdzają się świetnie w określonych warunkach, ale bez zooma to na dłuższą metę ja nie potrafię...
Współpracy między nimi nigdy nie było. To jasne, że te firmy ze sobą konkurują, tyle że w ramach jednego systemu. Olek ma swój kawałek tortu na rynku lustrzanek i teraz też w systemie mikro, więc musi odpowiednio balansować siły. Panas na rynku lustrzanek praktycznie nie istnieje i na pewno już nie zaistnieje, więc jedyne do może zrobić, to postawić na jedną kartę, którą jest µ4/3. Nic dziwnego, że jego działania w tym kierunku są bardziej żwawe no i w sumie dobrze...
Tu nikt nic nikomu nie daje - za wszystko się płaci (ewentualnie jest jakaś wymiana barterowa technologii). Wszystko jest opisane w odpowiednich umowach, do których podpisania nikt Olympusa nie zmuszał, więc widziały gały co brały. Poza tym te matryce są takie same, tylko inne są filtry AA. I nawet nie wiadomo, czy to Panas takie filtry wkłada do matryc dla Olka, czy to sam Olek serwuje sobie takie "atrakcje".
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43