Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
A jak często zmieniasz jakieś skomplikowane ustawienie poza przesłoną/czasem/korektą/ev z okiem przy wizjerze? Iso może od biedy... ale resztę?
Patrzę na e-1 gdzie WSZYSTKO jest wyprowadzone na puszkę i rozklimiam z czego korzystam gdy mam oko przystawione do okularu... dwa pokrętła i czasami przycisk iso.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No... mnie się zdarza więcej mieszać - być może przyzwyczajenie z lustrzanki?
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie gderam złośliwie, przyzwyczajam się, ba nawet łapię się na tym, że wciskam te guziczki bez odrywania oka od wizjera i...nawet trafiam- często
Ale wiecie jak to jest - do dobrego człowiek się szybciuchno przyzwyczaja, do gorszego... bywa trudniejTaka ludzka natura
Do gabarytów PENa i jego masy w torbie foto na moim ramieniu - przyzwyczaiłam się w 5 minut, do guzikologii... adaptacja postępuje wolniej
![]()
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 5.01.11 o 01:23
Piszecie, jakby ten Lumix nie mial w ogole zwyklych przyciskow, a ma.
Zauwazcie - ze to pierwszy Lumix - gdzie mozecie w normalny sposob miec szybki dostep do ulubionych, wybranych funkcji. Mnie np. brakowalo tego wczesniej.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Przeczytałem cały wątek. Bardzo chwalicie GF1, test na Fotopolis wyszedł rewelacyjny na Optycznych też było dobrze. Ja cały czas szukam aparatu dla siebie. Myślę nad E-PL1 choć ten GF1 też wygląda nieźle. Czy jakość zdjęć z obu aparatów przy tym samym obiektywie jest porównywalna czy też są różnice (JPG). Który z nich ma szybszy AF w trudnych warunkach oświetleniowych jak z szumem przy iso 1600. Z góry dzięki za wszystkie uwagi
Niestety na Allegro nie ma GF1 jak kształtują się ceny modeli używanych.?
Pozdrawiam
Dawid
JPG - z Olka dostaniesz na dzien dobry swietny obrazek. W przypadku Panasa, jak dograsz sobie recznie (po paru probach) kolory - rowniez bedziesz zadowolony (tak przynajmniej twierdza Ci co uzywaja GF1 i JPG).
AF - szybszy w Panasie, masz tez doswietlenie dioda, Oly jej nie ma.
ISO 1600 - masz porownywarki w necie. Pamietaj ze w GF1 ISO 1600 da Ci krotsze czasy, niz wiekszosc sprzetu nie u43. Czy poziom szumu i szczegolow Ci odpowiada, czy nie - kwestia indywidualna, rozni ludzie maja rozny prog akceptowalnosci oraz rozne potrzeby powiekszen.
(Ja w 90% nie mialem potrzeby wychodzic poza ISO 800, szklo 20mm f/1.7 niemal obowiazkowe).
Ceny? Nowy na Alle 899 PLN u sprawdzonego sprzedawcy z Wrocka.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
a jak w gf1 wygląda sprawa video w stosunku do epla?