Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Statyw

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item118946600_...r_3miasto.html .Powiedzcie czy może być czy to shit? Jak dla mnie czyli początkującej w robieniu fotek? Zalezy mi by był stabilny bo chce robić fotki w nocy bo na reszcie bajerów się nie znam

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hillda
    Znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item118946600_...r_3miasto.html .Powiedzcie czy może być czy to shit? Jak dla mnie czyli początkującej w robieniu fotek? Zalezy mi by był stabilny bo chce robić fotki w nocy bo na reszcie bajerów się nie znam
    co chcesz na "tym" mocować ?

P.S. ile jesteś gotowa wydać na statyw ?
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jesli jest to kompakt to moze bedzie stabilny. Co do hybrydy to juz moglby jej nie trzymac stabilnie. Nie wspominajac juz o lusterku.
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak jak pisałam wyżej ma być to statyw do Mju700 a co do ceny to z jakies max 40zł

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Znalazłam jeszcze taki http://www.allegro.pl/item120157061_...ka_3miast.html Bardzo Was proszę pomóżcie żółtodziobowi zależy mi na czasie bo w piątek wyjeżdzam i bardzo by mi się przydał

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Szukam od jakiegoś czasu statywu, co prawda, nie do kompaktu, ale do e500, no i po ostatnich wyliczeniach, jakbym nie patrzył i nie liczył, wychodzi mi, że najekonomiczniej jest kupić Velbon Sherpa 250r ( lub 250n ).
    A przepatrywałem już wszystko co ma jakąś markę i cenę do 200 zł. Począwszy od GoldPhoto, Slika, a ostatnim hitem była chińska podróbka Manfrotto ( Fangir ), całkiem solidnie wyglądająca, z głowicą kulową. Tyle, że głowica do wymiany, bo nie miała żadnych rączek do ustawiania pionu/poziomu itp. A z wymianą głowicy cena robiła się już ... koło 300 zł.

A za tę kwotę to mam Sherpa - nie jest ciężki ( 2.1 kg ), można głowicę dołem przymocować ( makro ), jest dość stabilny, po złożeniu 63 cm ( model 250n ponoć 59 cm, i ten bym wolał, ale cóż ). Cena z futerałem.

Awatar Avalon
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pazurek
    ....
    "Mysle ze statyw najlepiej kupuje sie w taki sposob: idzie sie do sklepu gdzie jest wybor roznych modeli (np. mediamarkt), wybiera sie najbardziej odpowiadajacy naszym potrzebom (i grubosci portfela), po czym wraca do domu i znajduje w internecie miejsce gdzie mozna go zamowic w najnizszej cenie"....
    Taaaa..... ja pracuję (dorywczo) w Media na dziale foto i widzę że takich klientów jest cała masa. Mało konkretni i upierdliwi do bólu. Chodzą z kartką i długopisem, każdy model i cenę notują, wszystkiego chcą dotknąć, włączyć i wypróbować. Sprzedawca traci czas i nerwy a na koniec taki "oglądzacz-amator" nic nie kupuje. Krew człowieka zalewa.
    Co najgorsze że np Velbon Sherpa 600R kosztuje w MM 370zł a na Allegro ok 330-340zł plus koszt wysyłki ok 10-15zł (paczka ponad 2kg + ew. pobranie). Można więc teoretycznie zaoszczędzić ok 20-30zł. Teoretycznie ponieważ zawsze ryzykujesz kupując "na odległośc" a poza tym należy sobie doliczyć koszt dojazdu i czas poświęcony na oglądanie sprzętu w MM, potem wyszukanie oferty w necie, zakup i nerwowe oczekiwanie na paczkę.

Ale cóż.... taka jest nasza narodowa (chyba) skłonność. Zaoszczędzić te pare zł dla dobrego samopoczucia i własnego dowartościowania się ..."jaki to ja sprytny i cwany jestem"...
    Rozumiem zakupy na których możesz "przyciąc" kilka stówek, ale 20-30zł ?

Wracając do tematu.
    Dla zamożniejszych i posiadających ciężki sprzęt polecam w/w Sherpe 600R.
    Do małych kompaktów wystarczy jakis tani Velbon CX lub Hama.
    E3 + Kawasaki ZR7-S to juz przeszłość...
    E-M5 + Honda CBF 1000, bo trzeba naprzód iść

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    .... Taaaa..... ja pracuję (dorywczo) w Media na dziale foto i widzę że takich klientów jest cała masa. Mało konkretni i upierdliwi do bólu. Chodzą z kartką i długopisem, każdy model i cenę notują, wszystkiego chcą dotknąć, włączyć i wypróbować. Sprzedawca traci czas i nerwy a na koniec taki "oglądzacz-amator" nic nie kupuje. Krew człowieka zalewa. ...
    Mylisz się bracie. Sprzedawca właśnie od tego jest. Klient ma prawo do tego co Ciebie tak denerwuje i sprawia, że krew Cię zalewa.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    mad: masz racje. w handlu liczy sie konkurencyjnosc. nie mozna robic łaski sprzedawcy. to on musi odpowiednio zbudowac swoja oferte, zeby klient przychodzil kupic a nie podotykac.
    jeszcze nigdy nie widzialem spacerujacych po miescie 20 zlotych

Awatar Avalon
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mad
    Mylisz się bracie. Sprzedawca właśnie od tego jest. Klient ma prawo do tego co Ciebie tak denerwuje i sprawia, że krew Cię zalewa.
    Tak, ma prawo ale normaly KLIENT a nie internetowy łowca okazji. Skoro jest taki sprytny niech radzi sobie sam.
    Zapraszam Cię do Media na powiedzmy 8 godzin w niedzielę. Jest to dzień "wycieczek" rodzinnych po mszy świętej albo po obiedzie
    Ciekawe jakie bedzie wtedy Twoje zdanie o tych "klientach".
    pzdr
    E3 + Kawasaki ZR7-S to juz przeszłość...
    E-M5 + Honda CBF 1000, bo trzeba naprzód iść