Witam !
Nie testowalem w serii.
Ale z ciekawosci zobacze jak jest.
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Witam !
Faktycznie za ostre sa te kolory.
Obrabialem to na laptopie w domu po... ponownej instalacji
systemu i nie dostosowalem ustawien koloru na karcie graficznej i
to co bylo ok w domu jest z pracy nie takie jak zamierzalem miec.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 26.01.10 o 14:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Seria trzech ujęć. Troszkę ciężko nazwać, to serią. Wciskasz spust i wykonywane są trzy zdjęcia w odstępach 1s. Czas zapisu jest w tym wypadku odpowiednio dłuższy. I tego nie rozumiem. Trzy kolejne ujęcia wykonywane są w jedno sekundowych odstępstwach. Jednak musimy trzymać spust wciśnięty. Puszczenie skutkuje przerwą na czas zapisu zdjęcia lub zdjęć. Dlaczego nie można wykonać trzech zdjęć puszczając każdorazowo spust? IMO powinni poprawić, to w firmware.
...a mi się podobają. Nic bym nie zmieniał.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 26.01.10 o 14:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
Witam !
Robilem jeszcze zdjecia SIGMA DP1 + wbudowana lampa +
zewnetrzna lampa odpalana na foto-cele na S2.
Podpinalem do DP1 lampa FL36R i musze powiedziec
ze... calkiem niezle to pracuje.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Dla mnie kolorystyka bardzo dobra. Podobają się.
Zdjęcie w oryginalnej wielkości. To jedyne 2600 px na długim boku a jaka ostrość!!!
Zdjęcie z ręki przy ISO50. Ze statywu byłoby jeszcze lepiej.
Cukierkowe troche te zdjęcia..
D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com
kupiłem i testuje
lumix G1
Chomsky odnośnie Pentaxa x napisał: Nareszcie jestem zadowolony i kto by pomyslal, ze z takiego malego aparatu??
Czesc.Ch.
No właśnie z takiego małego ! Ale coś w tym jest - tymbardziej że takie maleństwa już teraz zaczęły przewyższać wiele lustrzanek. Słowa Chomskiego zelektryzowały mnie w odniesieniu do małego aparatu, bo ja nabyłem Sigmę DP1s. Powiem krótko - dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu. Nie był on wcale łatwy, bo długo ważyłem czytane uwagi. Nawet co niektórzy doświadczeni klubowicze decydowali się na LX3. DP1s robi zdjęcia które mają duszę. Można dostrzec coś wyjątkowego, trudnego do opisania i sądzę że nie każdy zauważy tę magię. Aparat robi podłe surowe zdjęcia, które są dopiero naprawdę przetwarzane w komputerze. I tutaj można się zadziwić co oprogramowanie wytwarza nawet z ISO 800. No cóż zdjęcia mają tyle szczegółów - tyle kolorowej GLINY, że można urabiać do woli...
___________Aparat jest przeznaczony dla cierpliwych myślicieli...............