Tylko pozazdrościć widoków. Podejrzewam, że te których nie udało się zarejestrować są jeszcze piękniejsze![]()
Tylko pozazdrościć widoków. Podejrzewam, że te których nie udało się zarejestrować są jeszcze piękniejsze![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ładny wątek, świat z góry wygląda ciekawie.
E-3, E-510
Rewelacyjne zdjęcia, przejrzałem cały wątek jestem następnym z koparą na ziemiSuper.
Bardzo ciekawy wątek i sposób pokazania rzeczy, które najczęściej widzimy z innej perspektywy.
Pewnie gdyby nie opisy, części nigdy bym nie zidentyfikował![]()
Wstawiam kilka nowych fotek
- Wiosenna orka I (zdjęcie #61) Gdzieś na prawym brzegu Sanu. Pochylony słup spalin nadał szczyptę dynamiki do kadru
- Wiosenna orka II (zdjęcie #62)
- Prace polowe I (zdjęcie #63) Zazwyczaj za traktorem w polu widuję bociany, a tutaj trafiły się chyba rybitwy (zdjęcie zrobiłem w widełkach Wisły i Sanu).
- Prace polowe II (zdjęcie #64) Ptaszki dały dyla.
Od kilku tygodni bawię się manipulacjami z osią optyczną szumnie nazywanymi efektem tilt-shift lub efektem makiety.
Oto kilka takich fotek:- Piaskownica dla dużych chłopców (zdjęcie #65) Ciężki sprzęt na placu budowy zbiornika małej retencji w Nisku-Podwolinie.
- Plac budowy (zdjęcie #66)
- Zakład z branży budowlanej (zdjęcie #67)
- Leżajsk – kawałek starego miasta (zdjęcie #68 ) Drogowcy w akcji.
- Muzeum Ziemi Leżajskiej (zdjęcie #69) Dwór Starościńskich w Leżajsku, obecnie siedziba Muzeum Ziemi Leżajskiej.
- Rynek w Leżajsku (zdjęcie #70)
- SP5 w Nisku (zdjęcie #71)
- Boisko szkolne (zdjęcie #72)
- Rondo w Nisku (zdjęcie #73) Tak sobie kalkulowałem, że dla ronda najlepiej byłoby puścić dwie osie ostrości ale niestety przy takim układzie efekt makiety zupełnie zanika.
Wszystkiego dobrego
Wiosenna orka swietna...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jednym słowem: Kapitalnie!
Ładnie dopracowane, kadry przemyślanie dobrane.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
wszystkie foty super, ale zastanawiam sie czy efekt makiet byl potrzebnymam na mysli te linie nieostrosci, bo i bez nich byloby wystarczajaco makietowo
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 2.05.10 o 20:28
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
pierwsze Twoje zdjęcia które mi nie leżą to te z efektem dioramy... sam zamysł moze i wporzo ale zbyt mocny efekt chyba zastosowałeś...
Za przedmówcami. Myślę, że jedno-dwa jako ciekawostka by wystarczyły. Twoje "normalne" zdjęcia doskonale się bronią bez sztucznego urozmaicania.