A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
To Twoi znajomi w Warszawce albo innymEropejskim miasteczku.
Nie mowimy o reporterce System Leici S nie jest reporterski tylko STUDYJNY, powtarzam dla Rafala raz jeszcze STUDYJNY. W Pcimiu tabele amortyzacyjne sa inne, w Warszwie inne, a w New Yorku, czy frisco jeszcze inne. "Tak krawiec kraje, jak mu materii staje".
Na pewno Leica nie pospieszyla sie by stworzyc system pod moich czy Twoich znajomych.
Moi znajomi tez beda focic C, czy N. I liczyc kazdy grosz.
Czesc.ch.
Wy to macie problemy![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Panowie zaczynacie pętlić
dyskusja zaczyna przypominac jakie świeto jest "większe" , Boże Narodzenie czy Wielkanoc.
Jak ktos ma potrzebę i środki to sobie kupi, a jak nie ma to nie kupi.
Gdybanie na temat zawodowców , amatorów ,zawodowiec =drogi sprzęt ( wnikanie w ksiązki finansowe), setnie mnie rozbawiło.
Argumentacja system S studyjny, to znaczy ze co ?jak ktos kupi i wyjdzie na ulice to zawał serca ? czy inne nieszczescie ?
Ludzie nabywaja rozne klamoty z iracjonalnych powodów , bo maja kaprys , bo mazyli całe zycie , bo .......
po co kolesiowi w Poznaniu Toyota Celika z silnikiem o mocy prawie 1000 KM, na ktora wydał tyle kasy , ze by miał inny "markowy "samochód ?
Ostatnio gdzies widziałem zdjecie Seala z Leica S2 , nie słyszałem ze koles jest "zawodowym" fotografem, bardziej skłaniam sie do przypuszczenia ze ma kase to sobie nabył w drodze kupna, a mógł sobie kupic kompakcik z detekcja uśmiechu
pozdrowionka
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Gdyby rynek motoryzacyjny porównac do fotograficznego i tych tutaj dyskusji to okazało by się że:
- lukusowe limuzyny kupują wyłącznie taksówkarze. W końcu to zawodowcy, którzy na tym zarabiają.
- każdy kierowca marzy by zostać kierowcą autobusu.
- kierowcy TIRów to pewnie faceci z kompleksami. Aby przyjechać z punktu A do B wystarczy "maluch". W końcu liczy się kierowca a nie maszyna.
Może ktoś inny wymyśli inne porównania![]()
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Wciąż myślę o rzeżusze
czemu o niej myśleć muszę?
Nie żartuj, jakbym miał środki na MF to cały mój sprzęt aktualny pewnie wylądowałby w koszu (no może pomijając Sigme 12-24 bo chyba nie ma odpowiednika w MF).
To co pisałem wcześniej to tylko opinia, ze nie widzę przepaści pomiędzy najlepszymi FF a MF, która prawdopodobnie się ujawnia przy mocnej obróbce.