Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 131

Wątek: Leica S System

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    hehe koledzy z ff już tłumaczą się dlaczego mf jest "gorszy" od ff nie wierze...
    Używając argumentów zwolenników apsc/ 4/3 - ktoś wątpił, ze tak będzie?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się...
    nie obracam się w tym środowisku.
    Oglądam dość często Fashion tv jest to chyba najlepsza tv do obserwacji. Format klatki zależy od rangi sesji. Duże projekty są zawsze robione MF (hasselblad najczęściej) mniejsze widywałem canona rzadziej nikona
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Ja zawodowo spotykam się z takimi ludźmi, poznałem już kilka osób których prace znajdziemy w znanej i popularnej prasie. Przeglądając ich tabele amortyzacyjne i ewidencję środków trwałych inwestycje w sprzęt dochodzące do 100k są normą, w reporterce topowe C i N są standardem.
    To Twoi znajomi w Warszawce albo innymEropejskim miasteczku.
    Nie mowimy o reporterce System Leici S nie jest reporterski tylko STUDYJNY, powtarzam dla Rafala raz jeszcze STUDYJNY. W Pcimiu tabele amortyzacyjne sa inne, w Warszwie inne, a w New Yorku, czy frisco jeszcze inne. "Tak krawiec kraje, jak mu materii staje".
    Na pewno Leica nie pospieszyla sie by stworzyc system pod moich czy Twoich znajomych.
    Moi znajomi tez beda focic C, czy N. I liczyc kazdy grosz.
    Czesc.ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Wy to macie problemy
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

:)

Panowie zaczynacie pętlić
    dyskusja zaczyna przypominac jakie świeto jest "większe" , Boże Narodzenie czy Wielkanoc.
    Jak ktos ma potrzebę i środki to sobie kupi, a jak nie ma to nie kupi.
    Gdybanie na temat zawodowców , amatorów ,zawodowiec =drogi sprzęt ( wnikanie w ksiązki finansowe), setnie mnie rozbawiło.
    Argumentacja system S studyjny, to znaczy ze co ?jak ktos kupi i wyjdzie na ulice to zawał serca ? czy inne nieszczescie ?
    Ludzie nabywaja rozne klamoty z iracjonalnych powodów , bo maja kaprys , bo mazyli całe zycie , bo .......
    po co kolesiowi w Poznaniu Toyota Celika z silnikiem o mocy prawie 1000 KM, na ktora wydał tyle kasy , ze by miał inny "markowy "samochód ?
    Ostatnio gdzies widziałem zdjecie Seala z Leica S2 , nie słyszałem ze koles jest "zawodowym" fotografem, bardziej skłaniam sie do przypuszczenia ze ma kase to sobie nabył w drodze kupna, a mógł sobie kupic kompakcik z detekcja uśmiechu
    pozdrowionka
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Gdyby rynek motoryzacyjny porównac do fotograficznego i tych tutaj dyskusji to okazało by się że:

- lukusowe limuzyny kupują wyłącznie taksówkarze. W końcu to zawodowcy, którzy na tym zarabiają.

- każdy kierowca marzy by zostać kierowcą autobusu.

- kierowcy TIRów to pewnie faceci z kompleksami. Aby przyjechać z punktu A do B wystarczy "maluch". W końcu liczy się kierowca a nie maszyna.

Może ktoś inny wymyśli inne porównania
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wciąż myślę o rzeżusze
    czemu o niej myśleć muszę?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    hehe koledzy z ff już tłumaczą się dlaczego mf jest "gorszy" od ff nie wierze...
    Nie żartuj, jakbym miał środki na MF to cały mój sprzęt aktualny pewnie wylądowałby w koszu (no może pomijając Sigme 12-24 bo chyba nie ma odpowiednika w MF).
    To co pisałem wcześniej to tylko opinia, ze nie widzę przepaści pomiędzy najlepszymi FF a MF, która prawdopodobnie się ujawnia przy mocnej obróbce.

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    Ostatnio gdzies widziałem zdjecie Seala z Leica S2 , nie słyszałem ze koles jest "zawodowym" fotografem, bardziej skłaniam sie do przypuszczenia ze ma kase to sobie nabył w drodze kupna, a mógł sobie kupic kompakcik z detekcja uśmiechu
    a Ty wiesz kto jest jego żoną?!!???

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Syd Barrett Zobacz posta
    a Ty wiesz kto jest jego żoną?!!???
    hehe