Świetna seria. Tylko patrzeć i podziwiać.
Świetna seria. Tylko patrzeć i podziwiać.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Patrzę i podziwiam, naprawdę bardzo fajne makro![]()
Cała ostatnia seria na bardzo dobrym poziomie. Najbardziej podoba mi się imponujący stack 107 (polska nazwa modela to chyba prosionek?) aczkolwiek sądzę że byłby jeszcze lepszy gdyby dodać nieco więcej dołu kosztem góry.
Pozdrawiam!
Kolejna bardzo dobra seria - szczególnie 111 i 113.
Pozdrawiam!
Piękne stacki maleńkich modeli. Szkoda jedynie że na 114 zabrakło klatek do pokazania tyło chrząszcza. Zastanawia mnie podłoże na którym został sfotografowany - jakiś zaschnięty liść?
Pozdrawiam!
Tak ze 4-5mm te "ryjki" miały.
Na 114 dałem wiele klatek przed modelem ze względu na ciekawe podłoże właśnie - śluzowce chyba jakieś? - a podłożem było próchno. Mogłem dać więcej klatek żeby wszystko się w głębi ostrości znalazło... ale uznałem że tyle wystarczy - z tej perspektywy stwierdziłem że nie wszystko musi być ostre... czy słusznie nie wiem;]
Takie jeszcze ujęcie.
117. Strophosoma capitatum.
![]()
Też jestem zdania że nie wszystko na zdjęciu musi być ostre, ale przy stackach drażnią mnie nienaturalnie wyglądające gwałtowne przejścia między strefą ostrą i silnie nieostrą. Na 117 też warto by dołożyć jeszcze jedną lub dwie klatki z tyłu.
Wyrostki na podłożu widoczne na 114 i 117 to albo faktycznie śluzowce albo owocniki jakiegoś grzyba.
Pozdrawiam!