Wszystkie trzy ostatnie technicznie bez zarzutu. Pokombinowałbym jednak z kadrami. Odorek 233 w/g mnie lepiej by się prezentował po obróceniu o 90 stopni w lewo, natomiast opuchlaka 235 przyciąłbym od góry do proporcji 3:2 lub nawet 16:9.
Wszystkie trzy ostatnie technicznie bez zarzutu. Pokombinowałbym jednak z kadrami. Odorek 233 w/g mnie lepiej by się prezentował po obróceniu o 90 stopni w lewo, natomiast opuchlaka 235 przyciąłbym od góry do proporcji 3:2 lub nawet 16:9.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
mi yjątkowo podoba sie opuchlak, bo bardzo plastycznie wyszły nierówności pancerzyka. Prawdziwe 3D![]()
Dzięki za opinie;]
Fajnie że opuchlak się podoba: troszkę zabawy z nim było...
236. Galeruca tanaceti.
237. Curculio elephas
238. Curculio elephas.
239. Cyphocleonus dealbatus.
240 Cyphocleonus dealbatus.
Świetne makro, słoniki piękne![]()
Nie tylko słoniki - rozdestnica i szarek też pięknie pokazane. Świetne zdjęcia.
Pozdrawiam!
Dzięki za dobre słowa;].
Powrót do maleństw: próby fotografii roztoczy. Wszystkie między 1 a 3mm.
241. Galumnidae.
242. Neoliodidae.
243. Neoliodidae.
244. Neoliodidae.
Widzę że nie zrażając się trudnościami konsekwentnie idziesz w gigantyczne skale. Bardzo ciekawe te Neoliodidae.
Pozdrawiam!
Tak. Zdecydowanie mnie ciągnie w tą stronę. Sam nieraz jestem zaskoczony efektem tak jak w przypadku tych Neoliodidae właśnie....
Gorzej nieraz z identyfikacją...
Teraz skoczogonka około 3mm długości... Kiepsko współpracowała...
245. Allacma fusca.
246. Allacma fusca.
Szkoda że na 245 dolna część 'twarzy' się schowała - byłoby świetne zdjęcie bardzo trudnego motywu.
Pozdrawiam!
Na 2 godziny zmagań tylko 2 razy na chwilę przystanęła żeby sekwencje zrobić...
A tak tylko pojedyncze klatki.
247. Allacma fusca.
Przymiarki do filmowania zacząłem robić nie mogąc wykonać tego co chciałem ale bez szału.... Ciemno trochę było. Chyba będę musiał oświetlenie jakieś nosić do takich zabaw....;]
1. Allacma fusca/Pchlinka glonojad.