Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: jak uniemożliwić kopiowanie zdjęć

Siła reputacji
    17
    Moja galeria

jak uniemożliwić kopiowanie zdjęć

Witam,

Co zrobić aby zdjęcie które chcę umieścić na allegro nie mógł nikt skopiować, zapisać. Troszkę czasu poświęciłem na fotografie róż które mają być wystawione na aukcjach i nie chciałbym aby nikt z nich korzystał. Nie myślę o znaku wodnym lub podpisaniu zdjęcia ale o braku możliwości skopiowania.

np:

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Takiej fotki to napewno Ci nikt nie wykorzysta-mozesz byc pewien.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Pomijając uwagę Mirka, dodam tylko, że jeśli chcesz uchronić swoje zdjęcia przed kopiowaniem, to nie umieszczaj ich w sieci. Nie ma skutecznej metody zapobieganiu kopiowania.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Zdjęcie dałem tylko dla przykładu, swoją drogą nie wiem skąd pewność że nikt jej nie wykorzysta, co powstrzyma przed skopiowaniem zdjęcia kogoś kto sprzedaje takie same kwiaty a nie ma zrobionych własnych zdjęć.
    Chodzi mi o sposób uniemożliwiający skopiowanie zdjęć.

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dokładnie.... potwierdzam słowa Mirka54, że taka fotke możesz wrzucić bez obawy o kradzież.

a tak na marginesie, jak wystawiasz aukcje w HTMLu to możliwe, że da się dodać skrypt blokujący prawy klawisz myszki
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    to co wyswietla monitor prawie zawsze mozna przechwycic przez klawisz print screen na klawiaturze po czym wkleic ze schowka chocby do painta. obciac co niepotrzebne i voila!

jedynym zabezpieczeniem aby nikt nie uzyl naszej fotencji to publikowanie fot cienkich jak d**a węża.

dinx6
    Gość
    Jedyne sensowne rozwiązanie to logo na obrazku w formie półprzeźroczystej. Każde inne rozwiązanie niesie ze sobą ewentualność kradzieży. Walnij swoje logo na fotę tak, by uciążliwe było jego usuwanie i by oczywiście nie masakrowało tematu zdjęcia.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    a tak na marginesie , mam ok 40 odmian róż , więc gdybym natkną się w sieci na odmiany które mam w odpowiedniej wielkości sam bym się zastanawiał nad skopiowaniem ich, po co tracić czas.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Jedyne sensowne rozwiązanie to logo na obrazku w formie półprzeźroczystej. Każde inne rozwiązanie niesie ze sobą ewentualność kradzieży. Walnij swoje logo na fotę tak, by uciążliwe było jego usuwanie i by oczywiście nie masakrowało tematu zdjęcia.
    Można dać też zdjęcie w niskiej rodzielczości... Ale każde pogarszanie jakości zdjęcia czy to przez małą rozdzielczość czy też znak wodny powoduje, że nie chce się go oglądać. Efekt marketingowy żaden.
    Nie należy się martwić kradzieża zdjęcia tylko poprawieniem swojej oferty. Żadne zdjęcie tego nie poprawi. Jeśli ktoś ukradnie fotę ferrari i dołaczy do aukcji wartburga nie polepszy przez to znacząco jakości sprzedawanego towaru.
    Poza tym, zdjęcia to masówka i co z tego, że skopiują to zdjęcie jeśli możesz zrobić następne. Przy obecnej technice można ich produkować tysiące na tydzień.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rrr Zobacz posta
    a tak na marginesie , mam ok 40 odmian róż , więc gdybym natkną się w sieci na odmiany które mam w odpowiedniej wielkości sam bym się zastanawiał nad skopiowaniem ich, po co tracić czas.
    Zatrudnij fotografa,niech Ci zrobi fotki.Zaplacisz,odpiszesz od podatku i tak wyjdzie Ci to za darmo.Przecie chcesz sprzedac jak najwiecej.Jak chcesz sprzedawac cos skoro nawet dokladnie nie pokazujesz co i jak to wyglada.