Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Czy lustrzanki Olympusa będą filmować?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emc2 Zobacz posta
    Póki co tak jest, ale to się zapewne zmieni za jakiś czas.
    W każdym razie na chwilę obecną szukałbym na rynku wtórym E-500/510/330. Pierwszą opcję znasz, ten ostatni ma live-view, a E-510 stabilizację.
    Czemu pominąłeś e-620 - nad tym się zastanawiam.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzieju Zobacz posta
    pozdrawiam
    I dobrze, ze się zastanawiasz, bo to najfajniejszy model
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzieju Zobacz posta
    pozdrawiam
    Dobrze kombinujesz. Nie ma co się cofać w body tylko iść do przodu, bo bez wątpienia E-620 oferuje największy postęp wśród puszek olka. Z E-30 pracuje się bardzo przyjemnie a E-620 to jego młodszy, nieco odchudzony braciszek. Zwykle dźwigałem ze sobą E-30 + E-330 jako drugie body, żeby nie przepinać obiektywów (50-200 z E-30 bo ma stabilizację, a np. 9-18 z E-330. Jednak E-30 na tyle spełnia moje oczekiwania, że od ponad miesiąca E-330 leży odłogiem. Poza tym od kiedy mam E-30 parę rzeczy w starszym olku mnie denerwuje, taka jest cena, szybkiego przyzwyczajenia się do większego komfortu. I jeśli cokolwiek miałbym teraz kupować jako drugie body, to z pewnością byłoby to coś pokroju E-30 + uszczelki i większy wizjer (ten z E-30 jest już ok w porównaniu z E-330 i E-510)
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A ja coś czuję, że najbliższa lustrzanka Olympusa jaka ujrzy światło dzienne będzie miała filmy. Skoro zrobili już filmy w E-P1 to ich zaimplementowanie do lustrzanek nie powinno im sprawić dużego problemu. Na przyspieszenie tego kroku na pewno wpłynie też konkurencja.

PS.
    To są tylko moje przeczucia, ale graniczą one z pewnością

kowalikster
    Gość
    Ja tam za funkcjonalnością kręcenia filmów nie jestem. Jak będę chciał kręcić filmy to sobie kupię kamerę.
    A jak będę miał taką funkcję to chyba też jej nie będę wykorzystywał z powodu grzania się matrycy przy kręceniu filmów. Po nakręceniu filmiku i zrobieniu zdjęcia w ciemnej tonacji nagrzaną matrycą nawet nie chcę myśleć.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez krisder Zobacz posta
    Popieram! Filmy z lustrzanki to taka sama jakość jak zdjęcia z najlepszej kamery full HD.
    To ciekawe, z checią zapoznam sie z kamerą o cenie <10000$ ktora da podobna jakość do C5MKII lub GH1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    HD video staje się standardem w sprzęcie fotograficznym. Tak samo jak live view upowszechni się na dobre i nie będzie extra kasowane - to mówię wam ja

A konkurencja już uziemi tych producentów, którzy tego nie zrozumieli.