Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: kompakt z obrotowym lcd

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

kompakt z obrotowym lcd

Od pewnego czasu myslalam o kupieniu kompaktowej cyfrowki z obrotowym lcd na prezent dla chłopaka. Jak najtanszej, przyzwoitej, bezproblemowej...

Z racji tego, ze koszt jej zakupu bedzie wyzszy niz przeceniona koszulka mozna traktowac, ze aparat bedzie uzywany dla dobra wspolnego

Moje prośba brzmi nastepujaco : proszę o podesłanie nazw modeli aparatow z ta funkcją godnych polecenia. Najlepiej do 300 zl (niekoniecznie nowych). Uzasadnienia mile widziane. Na co zwrocic uwage?
    Milo byloby, gdyby sprzet nie byl meczacy w obsludze, a matryca lepsza od tych z telefonow komorkowych.
    Z gory dziekuje.

Edit:
    Rozejrzalam sie troche i widze, ze cena o ktorej myslalam jest nierealna. Nie widac nawet uzywanych modeli... Hmm... ani chinskich podróbek...
    Ostatnio edytowane przez marudazk ; 24.07.09 o 20:12

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myślicie, że da się jeszcze zdobyć Nikona s10 lub coolpixa 2500 w przyzwoitym stanie?
    Innych opcji nie znalazłam...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marudazk Zobacz posta
    Od pewnego czasu myslalam o kupieniu kompaktowej cyfrowki z obrotowym lcd na prezent dla chłopaka. Jak najtanszej, przyzwoitej, bezproblemowej...

Edit:
    Rozejrzalam sie troche i widze, ze cena o ktorej myslalam jest nierealna. Nie widac nawet uzywanych modeli... Hmm... ani chinskich podróbek...
    Najtaniej i najprosciej to zmienic chlopaka .Mozesz zawsze znalesc jakis nowszy model.Tylko uwazaj na podrobki i uzywane egzemplarze.

zonkinho
    Gość
    Ja bym proponował kupić jakiegoś kompakta, nawet nowego i dospawać mu lusterko od Komarka (C) czy innego Rometa. Jedyny minus jest taki, że zdałoby się zrobić konstrukcję z dwóch lusterek, aby otrzymać obraz rzeczywisty i dostępny podwieloma kątami przechylenia :P

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Canon A610 (można dostać używany w zbliżonej cenie)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Hmm... to całkiem niezły pomysł z tymi lusterkami Tylko, że nie mam zdolnosci manualnych. ;]
    Wlasnie staram sie o tego coolpixa na allegro. Kosztuje obecnie kolo 50 zl, wiec wszystko mi jedno...
    Bardzo ciezko natrafic nawet na canona, ale jeszcze poszperam. Ceny aparatow b.poszly w gore, a starszych modeli na aukcjach z ta opcja jest niezbyt wiele (lub prawie wcale ich nie ma).

Gdzie szukac, jesli nie na allegro?
    Ostatnio edytowane przez marudazk ; 28.07.09 o 16:46

| OlyJedi Awatar maj0nez
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam
    a może troszkę dołożyć i takie coś wybrać??
    http://allegro.pl/item697469523_olym...060_c5060.html

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    W okolicach 400zł można kupić na Allegro Canona G5. Aktualnie są dwie takie aukcje. Jeżeli to co piszą sprzedawcy co do stanu aparatu jest prawdą to myślę, że taki wydatek ma sens. Kiedyś miałem taki aparat, kosztował tyle co obecnie niezłe nowe lustro. Te "mydelniczki" to bardzo fajne aparaty - dobra optyka, ładne pliki, spore możliwości, dużo zabawy. G6 byłby jeszcze lepszym wyborem ale pewnie nieco droższym. Olki 5050, 5060, 7070 są jak najbardziej godne polecenia. W sumie wybór spory, jest tylko kwestia stanu aparatu i wiarygodności sprzedawcy. Mój znajomy kupił Nikona Coolpixa 5700 za kilkadziesiąt zł, praktycznie bez większych śladów używania ale z padniętą matrycą, którą serwis wymienił darmo na nową. Jego dziecko ma teraz zabawy co niemiara, sam się zdziwiłem jak ładnie to naświetla i ostre obrazy daje...
    Owocnych poszukiwań...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeśli chodzi o fundusze to jednak nie moge za bardzo przesadzic. Wiem ze druga strona bedzie miala mi za zle ze 'tyle pieniedzy na nia wydaje'... i pewnie na tym sie skonczylaby znajomosc przez nowy spór

Wielkie dzieki za wskazowki. Daliscie mi sporo opcji.
    Jutro konczy sie aukcja canona a610, w ktorej bralam udzial. Jesli nie wygram jej, rozejrze sie za pozostalymi modelami ktore polecaliscie.
    Pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ahh... psssst... ? A moze wiecie gdzie poza allegro szukac tych aparatow? Raczej nie da sie tam przebierac w ofertach.
    Ostatnio edytowane przez marudazk ; 30.07.09 o 20:37 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dopatrzyłam się, że to jednak nie ten typ obrotowego wyświetlacza, o jaki mi chodzi. Nie potrzebuje lcd do zrobienia zdjec 'znad tlumu', czy makro w niewygodnej pozycji.
    Chodzi o to, zeby robiac autoportret widziec obraz.
    Dobrze patrzę, że sposrod wymienionych modeli chyba tylko u Nikona wystepuje ta opcja?