Ostatnia seria ma klimat, szkoda tylko że brakuje ostrości / są poruszone.
MSZ z poprzedniego setu - nr 15 - świetny nastrój.
Pozdrawiam
Ostatnia seria ma klimat, szkoda tylko że brakuje ostrości / są poruszone.
MSZ z poprzedniego setu - nr 15 - świetny nastrój.
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
he he i jeszcze
i dobranoc.
Ostatnio edytowane przez pkali ; 22.07.09 o 23:07
Z "Wrocławia we mgle" , najbardziej podobało mi się 20
We wszystkich trochę krzywa perspektywa , ale klimacik super![]()
Ostatnie trzy serie bardzo fajne, no może poza zdjęciem 25.
pora odświeżyć wątek. Jako, że przeczytałem przed chwilą, wątek o dylematach, czy wystarczą na wyprawę do Chorwacji ZD14-54 i 40-150 kilka kadrów z roku 2007 i 2008 robione kitem 14-45 i nowszym długim. Przy okazji przygotuję "bałkański grunt" pod Czarnogórę, z której, jeśli się uda zdjęcia za miesiąc.
i jeszcze kilka. Mogą być zarzuty do winiety, ale zdjęcia obrabiane były dosyć dawno, zostały tylko jpgi i nic już nie można z tym zrobić.
Pozdrawiam.
też mam problem z tematem wakacyjnym a szczególnie z opanowaniem ostrego światła. Na razie mogę tylko wyrazić moje subiektywne odczucia po obejrzeniu 26 do 33.
Podoba mi się 31, w większości innych ujęć brakuje mi plastyki którą widzę w tym zdjęciu. Winieta to w tym zdjęciu to pewnie kwestia gustu, mnie się nie podoba.
Pozdrawiam
Szkoda, że nie podpisujesz zdjęć, tytuł/opis też jest ważny, szczególnie jeśli pokazujesz ładne miejsca. Czy 31 to Trogir?
Ostatnio edytowane przez droplet ; 6.08.09 o 19:38
zgadza się, to Trogir. Co do winiety... za sprawą okularów nie rozstaję się z nią na co dzień, więc bez niej zdjęcia są jakieś dziwne![]()
Klimat "Nocnego Wrocławia" mi też jest bliski. Te permamentne mgły z listopada 2008 , szczególnie wokół starych a na dodatek oświetlonych budowli dodawały klimatu tajemniczości.
Jednak na Twoich fotkach brakuje mi ostrości a może jest to poruszenie aparatu, jeżeli dobrze wyczytałem nie miałeś statywu. Wysokie ISO (200) na nic się tu zdało. Staraj się jednak do takich fotek używać statywu i jak najniższego ISO+ pilot ew. wężyk spustowy. Jeżeli AF trudno jest ustawić bo za ciemno pozostaje zawsze MF.
Wakacyjne fotki oddają klimat. A kocia para powoduje uśmiech![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
nocne zdjęcia były robione z ręki, naświetlałem dosyć długo... teraz uzbrojony w doświadczenie i sherpę 600R nie ulegnę ciemnościom![]()