Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 205

Wątek: Panasonic Lumix LX3

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    cena rozsądna ale ja mam chyba bardziej natury filozoficznej niż technicznej hłehłe w tej chwili bardziej ważne "co i kiedy" focę niż czym, chyba o tym pisał JankoM ale to już temat na inny wątek. na wyjeździe zrobiłem przejęcie żonki FX30 i o dziwo wcale mi nie przeszkadzało mało funkcji a zdjęcia wyszły niczego sobie czyli to nie sprzęt robi zdjęcia a .....
    a coś o tym kamuniu G11 ?

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    canon g11 to fajny aparat, szczególnie ze wględu na ilość pokręteł. Ale jako lżejsza alternatywa dla 420 to raczej trochę bez sensu, bo duży - zdecydowanie większy niż lx3.
    Ja mam e410 i przymierzałem się do lx3, ale jak canon wypuścił s90 to kupiłem go na pniu...
    Zalety: 1.matryca taka jak w g11 (szum o ok. 1ev gorzej niż w 410, z tym że większym problemem niż szum jest zanik szczegółów i nie ma bandingu nawet na iso 3200) 2. rozmiar - kieszonkowy, różnica między nim a lx3 mniej więcej taka sama jak między g11 a lx3 3.obiektyw 2.0 na szerokim końcu, dobra IS 4. duże możliwości zmiany parametrów...
    Wady: 1. obiektyw nieco gorszy niż w g11 2. na długim końcu ciemnieje do 4,9 3. w...ce kółko do zmiany ustawień - zbyt łatwo niechcący wprowadzić korektę ekspozycji (w trybie Auto to nie problem) 4. obiektyw ma dużą dystorsję - jest korygowana w aparacie, ale jak się chce wołać RAW-y innymi niż Canona programami to trzeba samemu korygować 5. jako, że jest w miarę nowy jeszcze nie ma pełnego wsparcia RAW przez inne programy
    Generalnie jestem zadowolony, bo jest to aparat który zawsze mogę mieć przy sobie i nie czuję tego - bez problemu mieści się w kieszeni koszuli. Z drugiej strony ma bardzo dobre możliwości pracy w słabym świetle zarówno z lampą jak i bez dzięki przesłonie 2.0.
    Na forum ktoś pisał, że jest duuużo gorszy niż lx3 jeśli chodzi o szumy - nie sądzę - kiedyś wrzuciłem kilka sampli na Picasę
    http://picasaweb.google.pl/marek.wis...eat=directlink zdjęcia w pełnej rozdzielczości prosto z aparatu, można ściągnąć i obejrzeć na 100%
    G11 ma taką samą jakość na wyższych ISO.
    Ostatnio edytowane przez marwis ; 31.01.10 o 21:38
    E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Swoją droga ma może ktoś filmy z LX3?

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    marwis: w sumie to ja szukam "kompakta" ZAMIAST lustra a niedodatkowo - nie wierzę w to co napisałem! S90 jako dodatkowy wygląda rozsądnie wcześniej zwróciłem już na niego uwagę

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    jeśli będziesz robił głównie jpg to różnice między g11-lx3-s90 są moim zdaniem głównie w zakresie ergonomii i przenośności (jedno i drugie z lx3 pośrodku) czyli wychodzi, że to taki złoty środek. Jeśli chodzi o odbitki 10x15 różnic jakości obrazu raczej nie zauważysz...

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    wiesz jak już kupię compakta to będę robił foty sławnym ludziom za dużą kasę tak jak Terry Richardson a poważnie w s90 przydała by się gorąca stopka

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    wiesz jak już kupię compakta to będę robił foty sławnym ludziom za dużą kasę tak jak Terry Richardson a poważnie w s90 przydała by się gorąca stopka
    nie można mieć wszystkiego... musiałby być chyba wtedy większy.
    Jakby dali ty by trzeba było za lampę łapać a nie za aparat
    Nie wiem czy miałeś okazję pomacać s90, to prawie taka sama kategoria wielkości co ten fx30 Twojej żony.

piotrek204
    Gość
    Warto chyba poczekac na LX4, LX3 jest na rynku juz poltora roku i mozna powoli liczyc na nastepce.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Warto chyba poczekac na LX4, LX3 jest na rynku juz poltora roku i mozna powoli liczyc na nastepce.
    Nie ma co czekać tylko kupować i robić zdjęcia. Lx3 to aparat, w którym prawie niczego mi nie brakuje. Kuleje jedynie ergonomia, źle mi się go trzyma jedną ręką. Ricoh GX100 to w tej kategorii ideał.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

pat.p
    Gość
    A powiedzcie - jako cyfrowy backup zamiast np. GF1 - da radę?

Pozdrawiam
    Pat