Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 205

Wątek: Panasonic Lumix LX3

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    Odnośnie AF w Panasie LX3 znalazłem taką fotkę.
    Hmmm - czego to zdjęcie ma dowodzić? Nawet jak AF trafił w nieskończoność to i tak wszystko będzie ostre gdzieś od 1,7m...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Wstawiam tu zdjęcie wykonane przez kolegę Sebastiana Fusa na którym jest nasz forumowy przyjaciel w pięknym otoczeniu.
    Oglądając jego fotki mam chęć na to cacko
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010397.jpg
Wyświetleń:	393
Rozmiar:	452,5 KB
ID:	21287  
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Wstawiam tu zdjęcie wykonane przez kolegę Sebastiana Fusa na którym jest nasz forumowy przyjaciel w pięknym otoczeniu.
    Czyżby to Krzysiek - Ziemia tak był zafascynowany przedmiotem zdjęć?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Czyżby to Krzysiek - Ziemia tak był zafascynowany przedmiotem zdjęć?
    No coś Ty, nie modelkami tylko Artystą, samym WW
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Odświeżam wątek - mam pytanie jak po tych kilku miesiącach sprawuje się LX3 ?
    jakie używacie akcesoria i jak się sprawują w praktyce (telekonwertery, wide) , lampy błyskowe zewnętrzne (jeszcze mam FL36R)??
    Myślę jeszcze o G11 macie jakieś doświadczenia (idealnie gdyby ten obiektyw był np 24-120mm) na poprzednika g11 trochę jechali. Może inne fajne kompakty bardziej mi zależy na szerokim niż tele.
    Myślałem o m43 (PEN lub GF) ale była by to wymiana dobrego na lepsze przy wysokiej cenie tego drugiego i wbiciu się w kolejny system

ps
    Po ostatnim wyjeździe chyba popełnię bluźnierstwo i sprzedam lustro plus trochę szpeju kupię zaawansowany kompakt byłem na fajnym wyjeździe jakoś już mi się nie chce nosić szpeju obiektywów filtrów statywu nie będę pisał że "przeżywam poważny kryzys twórczy" - po prostu leniwy jestem

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Mam LX3 od poczatku lipca.Nie narzekam,spełnia moje oczekiwania.Jest mały i lekki.Jasny obiektyw umożliwa obywanie się bez lampy błyskowej.
    Aparat nie przepala nieba,dobrze działa stabilizacja.
    Nie uzywam żadnych akcesoriów.Lecz to się chyba zmieni.Kupiłem tuleję (nieoryginalną) i mam zamiar nabyc filtr polaryzacyjny,połówkowy i szary.
    Ten ostatni po to aby latem móc uzywac pełnego otworu przysłony

jungli
    Gość
    Slusznie, sprzedaj graty i kup mikro, mnie tez juz kregoslup boli od dzwigania elek i jak nie musze to piatki nie zabieram tylko pod pazuche g1+20 1.7...

LX3, to bardzo fajny aparat, cena jednak dosc zaporowa, uzywalem do niego lampy metza najprostszej 32 c4 odchylany palnik do gory z wlasna automatyka, dobra i tania...

Szkielko Leiki jest bdb, natomiast w sztucznym, jakos dziwnie mi w 2 szt, ktore mialem podkolorowywalo na cukierkowo, jednak w stosunku do wczesniejszego LX2, to jest kosmos. Iso 400 spokojnie 800 gorna granica pod warunkiem dobrego naswietlenia, generalnie fajny kompakt na kazda okazje.

Natomiast gdybym teraz stawal przed wyborem LX3 czy w podobnej kasie m4/3, zbyt wiele bym sie nie zastanawial, mikro daje nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz LX3.

Sluszna droge obierasz, jesli nie zarabiasz na zdjeciach, to nie ma sensu dzwigac gratow, sam mam sprosne mysi, by na jakas platna sesje zabrac procz piatki panasa i potem pkazac zdjecia zainteresowanym, mysle, ze roznicy zbytniej procz oczywistych nie beda w stanie wylapac.

pozdroofka

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Trochę brakuje mi tele i szukam jakiejś sensownej tzn małej i lekkiej alternatywy.Bardziej lekkiej niz małej.Póki co niczego sensownego nie moge wykombinować.Chciałoby sie mieć tez zdecydowanie mniejszą GO.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    nie zarabiam tylko dla siebie do albumu 10x15 albo HDD ; aż takich kilogramów nie dźwigam ost miałem E420+9-18+70-300+FLka+kable pilot + coś tam ... i trochę szpeju się zebrało hehe kombinowałem PEN'a albo GF ale + przejściówka pod 9-18 bo szkoda mi tego szkła a ceny mikro43 nowego jak na razie zaporowe Wielkość wcale dużo mniejsze od e420 nie będzie ale cenowo mniej fajnie tak czy inaczej sprzedam, może nie za wszelką cenę, to co mam i czekał na dobrą okazję i śledził rynek!
    Ostatnio edytowane przez micky ; 31.01.10 o 22:29

jungli
    Gość
    Sprzedam Ci swojego G1 body za 900zl moze byc? No nie mow tylko, ze cena zaporowa...

Wracajac do tematu, nie masz sie nad czym zastanawiac, zostaw sobie tylko 9-18 bardzo dobre szklo na m4/3, przejsciowe dokupisz, zreszta po zakupie to juz do wyboru do koloru...

pozdroofka