kiedyś zabierałem na wakacje aparat brata (C8080). Starałem się większość zdjęć robić na ISO 50 albo 64. To co robił aparat mi się podobało (mój wkład trochę mniej)
Co za czasy, teraz mają ładne 400 a chcieliby wydusić z malucha 3200.
kiedyś zabierałem na wakacje aparat brata (C8080). Starałem się większość zdjęć robić na ISO 50 albo 64. To co robił aparat mi się podobało (mój wkład trochę mniej)
Co za czasy, teraz mają ładne 400 a chcieliby wydusić z malucha 3200.
Dawno się nie udzielałem na forum, ale temat lx-3 bardzo mnie interesuje.
Dodam od siebie, że jak mi padnie w końcu c5060 to widzę, że bedzie chyba co kupić. Co prawda nie jest to "ideał", ale nie chce mi się taszczyć lustra.
Póki co mało tu przykładów - ale na ich podstawie można wyciągnąć już jakieś wnioski.
Mam nadzieję, że wątek się rozwinie.
voovoo2 mam prośbę, zrób proszę fotkę na max ogniskowej ( 60mm ) z minimalną przysłoną ( f2,8 ) - powiedzmy jakąś twarz, coś a'la portrecik, albo jakiś przedmiot na dość oddalonym tle (powyżej 5, 10 metrów) - jestem ciekaw uzyskanych efektów. Z góry dzięki.
Co prawda maleństwo posiada krótszy zoomik (i tak używam bardziej krótkich ogniskowych niż dłuższych), ale używalne wysokie ISO, światełko, full manual, stabilka no i te wymiary. Do kieszonki akurat.
Aparat jest bez wątpienia genialny. Pytanie tylko co pojawi się w następcy, bo LX3 jednak już trochę na rynku się znajduje. Jakoś trudno mi wymyślić czego brakuje LX3. Może stałe 2,0? :P
Wydaje się byc ciekawszą propozycja od E-P1, a juz na pewno tańszą
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
uncas:mówisz i masz,prosto z aparatu,bez zadnego wyostrzania po zmniejszeniu.
Masz jakoś kolory poprzestawiane, bo jak na razie, to strasznie te fotki mdłe?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Chyba masz rację..........idę sprawdzić![]()
Ja tam jestem pod wrażeniem tego modelu przynajmniej w porównaniu do mojego e-330. Grizz jak to są mdłe to moje są masakrycznie mdłe. Przy ustawieniach typu wszystko na normal bez podkręceń kolorków ostrości kontrastu przy zastosowaniu starego krótkiego KIT'a e-330 przy tych samplach to jakaś porażka jest... albo mam popsuty aparat Takiej ostrości w życiu nie mogę osiągnąć Oczywiście uważam że nie można porównywać lustra z kompaktem. Jednak coraz bardziej skłaniam się do przejścia na takie małe cudeńko, które wyrzuci mi kolorowy i ostry obrazek.
mente et malleo
Mdłe pisałem tylko i wyłącznie w odniesieniu do kolorów, nie ostrości. W sumie to duża "zasługa" pogody.
Voovoo pokaż jakieś zdjęcia z innego okresu - rana, albo słonecznego późnego popołudnia.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.