Strona 97 z 239 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Prawdopodobnie tego oczekuje rynek
    Konkretnie japoński czytaj: najważniejszy.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Byle nie zmniejszyli go za bardzo
    Chciałbym jednak widzieć na nim parę przełączników, rolkę i kółko.

Nowe body mają być pokazane 30 czerwca.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ciekawe jest to, ze Panas zaczal miniaturyzowac po NEX'ach Sony.
    A Sony wlasnie pracuje (moze juz skonczyl) nad wieksza puszka, konkurentem GH2, czyli NEX-7.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Na szczescie Nex mnie nie interesuje, za to bardzo interesuje mnie rozwoj i walka pomiedzy Panasonikiem i Olkiem, jezeli Panas dopracuje softowo G3 i nie bedzie robil zadnych jaj jak to mialo miejsce chocby z celowym psuciem firmware w G1 przed premiera GH1, to mozemy liczyc na fajna puszke i Olek bedzie musial na prawde sie postarac zeby Panasowi podskoczyc.

Bardzo lubie swojego EPLa, to fantastyczny aparacik, jednak brakuje mu sprawnego AF i wbudowanego evf, wtedy o Panasie nawet nie pomysle, a tak ciagle czekam na G3

pozdrawiam serdecznie
    Janek

Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    http://www.kleptography.com/rf/

ciekawa stronka z akcesoriami nie firmowymi

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    A uważasz, ze gf2 i zwłaszcza g3 to nie rozwój? Wg mnie jednak jest. Prawdopodobnie tego oczekuje rynek skoro m4/3 robią sie coraz mniejsze. Nie sądzę, żeby je pomniejszali żeby ograniczać pule klientów.
    Inną kwestią jest to, że panas ma większą pulę puszek w ofercie. Małe i większe. Jeżeli oly zostanie z 2 małymi i podobnymi pod względem wyglądu/rozmiaru e-plx i e-p3 to zgadzam się z Tobą. Chociaż nie ma to nic wspólnego z brakiem rozwoju tech. i jak ktoś chce większe, to zawsze ma gh w systemie. W drugą stronę w systemie jest wlaśnie gh, a nie ma pro mini puszki. Zatem może i dobry pomysł? Jak by nie patrzeć to źle i dobrze.
    Sadze ze w przypadku GF niekoniecznie - zobacz jak popularny jest wciaz model GF1, a sam Panasonic nie kryje rozczarowania sprzedaza GF2 - wez w reke jeden i drugi i sam ocen, ja mialem i zostawilem jednak GF1?
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    GF2 nie jest następcą GF1, przynajmniej tak mi się coś kojarzy, że przedstawiciele Panasa tak twierdzili. Gdyby było inaczej, GF1 już raczej zdążyłby zniknąć ze sklepów, a w rzeczywistości półki się aż od niego uginają, a to właśnie GF2 nie można nigdzie znaleźć.

Panas po prostu zrobił model nieco zmniejszony, z uproszczonym interfejsem, tak żeby laik przyzwyczajony do swojego kieszonkowego IXUSa nie przeraził się na widok tych wszystkich magicznych przełączników i klockowatej formy. Równolegle pewnie będzie miał też w ofercie model z większą ilością guzików i może jeszcze jakimś dodatkowym gadżetem na pokładzie dla tych, którzy czują potrzebę użytkowania kieszonkowego aparatu z interfejsem jak kokpit Boeinga 747
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    epicure,

Naturalna koleja rzeczy jest ze cyferka 2 to kontynuacja cyferki 1.
    Problem jest inny, po prostu GF2 okazal sie byc za malo nowatorski w stosunku do poprzednika, mysleli, ze pojada po dobrym slowie, a tu ludziska wola GF1 i wcale sie im nie dziwie, dlatego ten nowszy sprzedaje sie tak sobie.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    GF-2 sprzedaje się tak sobie? Ciekawe gdzie go można kupić. Nie jest to proste zadanie. Albo popyt jest taki, że i tak ledwo wyrabiają (stąd tak trudno go kupić) albo niewielka produkcja. Zresztą to jeszcze kwestia marnej dystrybucji w porównaniu do olka (PENy są w każdym kiosku). To może kwestia tego, że sprzęt P spokojnie schodzi i nie trzeba specjalnie pracować nad ofertą na rynku/dystrybucją. Tym bardziej, że to podobno nie tylko u nas tak dystrybucja kuleje. Jakby się słabo sprzedawał, to byłby łatwiej dostępny. Tak mi wychodzi.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 31.05.11 o 16:55

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Naturalna koleja rzeczy jest ze cyferka 2 to kontynuacja cyferki 1.
    Ale do nazewnictwa produktów często ta analogia nie ma odniesienia. Jak Panas będzie chciał, to wymyśli sobie, że nieparzyste GFy są full wypas, a parzyste są zmałpione.

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Problem jest inny, po prostu GF2 okazal sie byc za malo nowatorski w stosunku do poprzednika, mysleli, ze pojada po dobrym slowie, a tu ludziska wola GF1 i wcale sie im nie dziwie, dlatego ten nowszy sprzedaje sie tak sobie.
    A skąd masz dane o jego sprzedaży?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb