Strona 94 z 239 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Ciekawe czy E-P3 będzie miał 16 MP matrycę. Czy też dostanie stare, dobre 12 MP.
    new sources said that there will be a new 12 Megapixel sensor - tak pisze admin 43R w części nt. nanoPENka.
    I to mi b. pasuje - jeden niech polepsza i AWB i silnik .jpg i DR i h-iso w 12 MPx a drugi niech walczy z NEX.

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że ten nanoPEN to chyba będzie sprzedawany w zestawie z 17/2.8 bo co innego to by było...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 24.05.11 o 14:39
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Mam wrażenie, że 14-54II przyspieszy dopiero jak Olympus wyda coś bez lustra w dużym 4/3.
    Dobrze by było ale zastanawia mnie to, że nowe szkiełka mają 12 styków a z dużego 4/3 tylko 9 co pewnie min. ma wpływ na szybkość i precyzję działania ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tych plotek jest tyle, że nie wiadomo w co wierzyć

Zmniejszanie PEN-ów mnie nie bawi. Rozmiar EPL2, czy jak mu tam, już jest ok. Oczekiwał bym natomiast:
    - konkurenta G3 i jednocześnie następcy E-620 w m4/3, czyli dobry EVF, gibany ekran, stabilizacja matrycy, korpus nieduży ale wygodny, jakby wstawili matrycę z G3 to była by bomba
    - jasny, szybki zoom standardowy, przynajmniej 14-45 f/2.8
    - 50mm f/1.4

Powyższy zestaw + już istniejące 20mm f/1.7 + super szeroki zoom + tele zoom + flash i więcej nie trzeba

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Może Oly nie chce robić konkurencji G3, tylko chce dać nam coś innego?

Dołączany EVF ma ten plus, że może być odchylany, o co trudno będzie w przypadku wbudowanego.

Też mnie nie bawi zmniejszanie rozmiaru, oczekuję dobrej ergonomii
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    Dobrze by było ale zastanawia mnie to, że nowe szkiełka mają 12 styków a z dużego 4/3 tylko 9 co pewnie min. ma wpływ na szybkość i precyzję działania ....
    Też mi chodziły po głowie te dodatkowe dwa styki. Z drugiej strony Samsung w NX ma ich tylko 8, więc ilość nie wydaje się być ograniczeniem.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Dołączany EVF ma ten plus, że może być odchylany, o co trudno będzie w przypadku wbudowanego.
    Nikt nie każe wizjerowi być pod sankami (vide choćby X100), a wtedy może być i odchylany.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Też mi chodziły po głowie te dodatkowe dwa styki. Z drugiej strony Samsung w NX ma ich tylko 8, więc ilość nie wydaje się być ograniczeniem.
    Ktoś mi za tę wypowiedź dał anonimowego minusa z podpisem :"12-9=3 nie 2 :P".
    Otóż wyjaśniam, że różnica styków w bagnetach 4/3 i m4/3 wynosi 2 styki. Bagnet 4/3 ma 9 styków, a m4/3 ma ich 11.
    Wobec tego 11-9=2. Tak ja napisałem. Zapraszam do zapoznania się ze specyfikacją sprzętu.

Zachęcam również do odwagi i przyznania się do własnej głupoty (Tak, głupoty. Niewiedza to nic, ale takie zachowanie świadczy o głupocie).

UPDATE: No i po sprawie. System plusów i minusów, to taka zabawa, ale żeby był traktowany w kategoriach zabawy wstawiajmy oceny z podpisem. Wtedy można się przekomarzać i odkuwać poza wątkami. Inaczej zabawa traci sens i staje się złośliwością (w przypadku minusów) ośmieloną anonimowością.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 24.05.11 o 19:55

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tego co pamiętam jakieś styki w micro miały być nadmiarowe, przeznaczone do wykorzystania w przyszłości gdyby była taka potrzeba.

Minolty A1 i A2 miały wbudowany wizjer który można było odchylać (link).

Z dopinanym wizjerem nie podoba mi się to, że zajmuje gorącą stopkę. Mogli by zrobić osobne złącze do niego.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nadchodzi PEN "w nano wymiarze".

E-P3 - PEN Pro, to wszystko w czerwcu (anonsy)

Jest!

Plus dodatkowy PEN kilka miesięcy później...
    Takie podniecanie się stroną 43rumors robi się nudne

Nie napisali tylko czy wszystko w czerwcu 2011 czy 2012

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Apropos Minolty, mam dostep do A2 i musze powiedziec, ze aparat na wskros nowoczesny zostawiajacy lata swietlne konkurencje wtedy, szkoda, ze zaorali minolte, piekne aparaty robila i szkielka, a i teraz spokojnie sie broni i sliczne fotki robi, tak trzeba robic aparaty!

pozdrawiam serdecznie
    Janek