Strona 75 z 239 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    W aparatach z najniższej półki nie może być dużo przycisków, ponieważ w grupie docelowej takiego sprzętu są m.in. tacy ludzie, którym na widok przycisków robi się słabo.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W aparatach z najniższej półki nie może być dużo przycisków, ponieważ w grupie docelowej takiego sprzętu są m.in. tacy ludzie, którym na widok przycisków robi się słabo.
    W GX/Gxx jest tych przycisków więcej, a zwłaszcza G10 jest z najniższej półki. Jeszcze nie słyszałem, aby ktoś na nie narzekał. Uparciuchy mogą sobie zmian dokonywać przez menu. Ale wątpię, aby ktoś to robił mając przyciski na puszce.
    Ale to prawda, ze są osoby podchodzące do kwestii przycisków tak jak napisałeś. Przecież min. dlatego GF2 wygląda tak jak wygląda.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 4.01.11 o 16:24

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Najwyraźniej najniższa półka Panasa nie jest aż tak niska. Oni uderzają w target lustrzanek, a Olek w kompakty...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    tak z tyłu będzie wyglądać E-PL2 ....wszyscy zadowoleni
    To się zobaczy, niby E-PL1 i GF1 to wirtualnie te same rozmiary a jakoś w GF1 nie udaje mi się przypadkowo wciskać przycisku albo display albo info, w tej chwili nie pamiętam.

Także rozkład z LX3/GF1 odpowiednio zeskalowany pod większy rozmiar byłby idealny, włącznie z tym joystickiem i/lub dwoma rolkami, wciskanymi jak w GF1.
    Jednak Oly może to wygrać odpowiednio rozbudowaną opcją zaprogramowania funkcji wybranych przez użytkownika pod przyciski wybrane przez użytkownika.
    Jeśli nie mają tego jeszcze w obecnym fw to lepiej niech się biorą do pisania

Jeśli poprawią jakość obrazka w stosunku do E-PL1 i jednocześnie określą target na (tylko) amatorów to wtopią (hipotetyczną większą sprzedaż).
    Oczywiście imho.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    gietrzy,

nie wiem, czy dobrze zrozumiałem.
    Polepszyć w e-pl1 jakość obrazka... tzn. żeby było jeszcze lepiej, czy że jest słabo?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Przycisków ma więcej niż NEX, całkiem zgrabnie to wygląda. Co prawda nie ma drugiej rolki, ale jedna to już coś.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez thorgal Zobacz posta
    gietrzy,

nie wiem, czy dobrze zrozumiałem.
    Polepszyć w e-pl1 jakość obrazka... tzn. żeby było jeszcze lepiej, czy że jest słabo?
    Żeby było lepiej, nie jest słabo jest dobrze, ale zawsze można zrobić o 1EV lepiej. Nie zawyżać iso, wyostrzanie przerzucić jeszcze bardziej na filtr aa poprawić IBIS i najważniejsze: możliwość programowania w korpusie (wybór algorytmu) światłomierza - patent muflona z C-B- i dalsze dążenie do perfekcji (świetlówka) w AWB, nie wiem może jakiś dodatkowy, obok głównego, dedykowany do 2000-3700K sensor balansu bieli. No i oczywiście 6400 (realne 3200 zazwyczaj).
    Style obrazka typu: velvia, itp. Szybsza elektronika umożliwiająca dioramę w video, zresztą Oly jak dla mnie i tak wygrał jednym tematem z E10 a kluczowym w cyfrowej foto - one touch WB; ja mam pod video przyciskiem
    No i M w video, bitrate do poprawy - to tylko kilka rzeczy spisanych na trzy generacje do przodu
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    czyli...takim ludkom, co sobie chcą po swojemu fotki ustawiać, a nie działać w iAuto pozostaje się pochlastać albo patrzeć w stronę Panasonica?

No, ale zawsze EP-3 może nas wszystkich rzucić na kolana - ergonomią, guziczkami na korpusie, AF błyskawicą, diodką wspomagania AF, znacznie polepszonym DR, kitem f1.4 i maleńką cenką
    Ależ się rozmarzyłam....

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    czyli...takim ludkom, co sobie chcą po swojemu fotki ustawiać, a nie działać w iAuto pozostaje się pochlastać albo patrzeć w stronę Panasonica?
    Takim ludziom wypada albo się do tego przyzwyczaić, albo czekać na aparat idealny, albo szukać szczęścia u konkurencji. Takie są prawa rynku.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Takim niemal ideałem byłby dla mnie korpus u4/3 zbliżony wyglądem i rozmiarami do E-400, do tego M.ZD 14-54mm f/2.8-3.5 w rozmiarze zbliżonym do ZD 14-42mm. A zamiast wbudowanej lampy błyskowej mógłby posiadać wbudowany wizjer elektroniczny.