Strona 65 z 239 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    gietrzy, rozumiem że chcesz się podzielić każdym niusem, ale ww. wcale nie jest nim.
    FT2=21-40% chance the rumor is correct
    No tak FT2, mimo wszystko ładnie się to w czasie komponuje w czasie z wcześniejszymi doniesieniami o rozszerzeniu LumixG o dwie, nowe linie aparatów przez Panasa.
    Mnie osobiście taki (aparaty) njius nie rusza, ale wiem, że są na forum ludzie, którzy z chęcią zapłaciliby za odpowiednik X100 w m/43.
    Imho jeśli to nie będzie zauważalnie mniejsze od GF2 z 14/2.5 to będzie chybiony pomysł.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To jest beznadziejne, ze robicie przeklejankę z rumorsów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Aparat µ4/3 z niewymiennym obiektywem to taki sam oksymoron, jak lustrzanka bez lustra. Coraz głupsze są te plotki...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Aparat µ4/3 z niewymiennym obiektywem to taki sam oksymoron, jak lustrzanka bez lustra.
    Albo aparat kompaktowy z wymiennymi obiektywami.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Panasonic uaktualnił listy zgodności sprzętu: http://optyczne.pl/3514-nowo%C5%9B%C...z%C4%99tu.html

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Panasonic uaktualnił listy zgodności sprzętu: http://optyczne.pl/3514-nowo%C5%9B%C...z%C4%99tu.html
    nie sądziłem, że H020 nie ma wsparcia AF-C w GH2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    To najwolniejsze szklo Panasa, jesli chodzi o AF.
    Ja jestem ciekawy, czy 25 f/1.4 bedzie mialo. AF-C.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Właśnie przeglądałem sobie ofertę jednego z największych sklepów foto w polskim necie i dowiedziałem się, że "nadchodzi" obiektyw 14-45 lumix g vario f/3.5-f/5.6 ASPH MEGA O.I.S od panasa. Jest przynajmniej oferowany w formie zapowiedzi. Albo ja o czymś nie wiem albo dystrybucja panasa jest w lesie.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    dystrybucja panasa jest w lesie.
    Dystrybucja Panasa "nie wie" co to 8/fish także...

FT5: Oly złożył patent na aparat modułowy

http://www.43rumors.com/wp-content/u...odular_oly.png

W skrócie: 8 pomysłów na bardziej zaawansowaną od Ricoha puszkę w systemie modułowym... odłożono w czasie by zająć się rozwojej PEN (puszki, szkła).
    Każdy pomysł na puszkę ma inne: szkło, sensor i korpus.

“There is known a camera capable of exchanging an imaging element with another imaging element of a different size according to the purpose (refer to Patent Document 1). This camera has a horizontally-long box-like camera body and a photographing lens for silver salt single-lens reflex camera. As the camera body, a camera body for silver salt single-lens reflex camera is used without modification. As a back lid, one for silver-salt camera and one for digital camera are prepared. When the back lid for digital camera is attached to the camera body, this camera can be used as a digital camera. Further, this camera has a configuration allowing exchange of a CCD substrate and thus different types of digital cameras can be realized by one camera body.”

http://www.43rumors.com/wp-content/u...0/12/fig_3.png

“The conversion optical system is an optical system that forms an intermediate image (primary image). Thus, even when a subject image is enlarged, an aberration-free image can be obtained.”

The third modular camera variant (Figure 3) shows “the optical unit 21 includes an imaging optical system 22, the optical path division means 8, and the moving mechanism 9. The optical unit 211 through the attachment/detachment portion 2 and thereby a subject image is formed on the imaging element 3 through the imaging optical system 22 and the conversion optical system is connected to the imaging body 4“

Ciekawe co i kiedy trafi do produkcji.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

... albo co nie nadejdzie... (?)

Większość pokładała wielką nadzieję na "lepsze jutro" systemu m4/3 w nowych matrycach od Kodaka, a tymczasem gigant ma problemy finansowe i kłopoty z powstaniem na nogi co nie wróży aby szybko pojawiła się jego matryca w jakimś nowym mikro-body. Obym się mylił
    http://www.bloomberg.com/news/2010-1...-update1-.html
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth