Strona 28 z 239 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez arczi80 Zobacz posta
    No nie wydaje mi się żeby zastosowali tak słaby wizjer. Przecież to był by strzał w kolano. Przecież to doskonałość wizjera G1/GH1 często stawała się argumentem za zakupem tego/tych aparatów. Myślę że wizjer zostawią i jest to błąd w nieoficjalnej specyfikacji. Zastanawia mnie za to nowa matryca, jak wypadie w stosunku do G1 oraz do GH1.
    niekoniecznie ich tok rozumowania musi iść tą drogą - mogli uznać - dajemy wideo - obcinamy wizjer - tylko co dla tych co nie chcą wideo?
    Mogli też uznać , że sprzedali za mało drogich własnych szkieł (z powodu używania przez ludzi manuali) więc po co
    ułatwiać pracę -moze kupią nasze szkła?
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 5.03.10 o 12:20

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No nie wydaje mi się żeby zastosowali tak słaby wizjer. Przecież to był by strzał w kolano. Przecież to doskonałość wizjera G1/GH1 często stawała się argumentem za zakupem tego/tych aparatów. Myślę że wizjer zostawią i jest to błąd w nieoficjalnej specyfikacji. Zastanawia mnie za to nowa matryca, jak wypadie w stosunku do G1 oraz do GH1.
    Niby tak, ale to samo zrobili z GF1 - też marny wizjer, a można się było spodziewać czegoś jak w G1/GH1. Olek dał radę, Panas dał ciała w tym temacie.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Niby tak, ale to samo zrobili z GF1 - też marny wizjer, a można się było spodziewać czegoś jak w G1/GH1. Olek dał radę, Panas dał ciała w tym temacie.
    a przynajmniej po jakimś czasie nowej wersji wizjera już o rozdzielczości tego z G1.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No ale jak to się ma do planu ofensywy bezlustrekowców. System ten i tak bardzo mocno krytykowany ulegnie jeszcze większej krytyce. Jednak ja cały czas twierdzę, że z tym wizjerem, to tylko pomyłka w specyfikacji. Inaczej nie zbadane są ścieżki, którymi drepczą marketingowcy.....

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Inaczej nie zbadane są ścieżki, którymi drepczą marketingowcy.....
    Ale wyznaczone przez księgowych
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Tak partrzę sobie w te specyfikacje i rzeczywiście istnieje prawdopodobieństwo, że G10 może mieć te 202.000 punktów. Puszczą aparat z gorszym wizjerem i bez kodowania filmów AVCHD, jako zubożałą wersję G2. Ciekawe czy oba aparaty będą posiadały te same matryce (podobno nie będą to matryce z GH1). W niedzielę o 9.00 prawdopodobnie wszystko będzie jasne.

rodzyn
    Gość
    teraz pojawiła się plotka , że 202 mpx może być wersją jak GF1 a w nim stały , i nie dotykowy wyświatlacz - marketingowo wprowadzenie dwóch różnych korpusów jest bardziej sensowne , wcześniej jeszcze przed plotkami o GF1 były spekulacje , że G10 ma być konkurentem NX10.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 5.03.10 o 19:30

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No i jeszcze jedna. G2 bedzie w 3 wersjach kolorystycznych.

rodzyn
    Gość
    i nowy kit 14-42:
    https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=72429
    i jeszcze kolorki:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	blue_red_g2.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	86,1 KB
ID:	29985  
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 5.03.10 o 21:36

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    G10 nie będzie miał też odchylanego i dotykowego ekranu. Taka budżetowa wersja budżetowej wersji