Zyoptics skopiuje Voightlandera 25/0.95 dla m43. Ma być mniejszy, lżejszy, optyka porównywalna.
Zyoptics skopiuje Voightlandera 25/0.95 dla m43. Ma być mniejszy, lżejszy, optyka porównywalna.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zobaczymy czy ten nowy NX1 nie pchnie Olka do zaprezentowania VF-6, wtedy mając taką Zyoptykę będziesz mógł wpaść do cerkwi w nocy. Jeśli dobrze pamiętam te panele Epson prezentuje na targach w Japonii, koło lutego a jako, że mamy w tym roku fotokolę, to może ujrzymy coś wcześniej.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Oto nowy TC 1.4X; $285
Sporo wystaje soczewka.
Ciekawe czy będzie pasował też do innych szkieł poza 300 mm..
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
40-150/2.8
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 8.09.14 o 13:21
no do zuiko macro 60 za bardzo nie da się założyć, ale....
zapewne da się założyć na TC pierścień pośredni meike i dopiero wtedy zuiko 60...
Nieskończoności wtedy nie będzie, ale do makro powinno działać.
Kiedyś testowałem takie zestawy na OM i Minolcie AF, z różną kolejnością dodawania pierścieni i TC....
ciekawe tylko czy będzie przeliczał ogniskową do exif i dla stabilizacji?
Lepiej, żeby był największym kompaktem na rynku (przy założeniu, że nadal będzie mniejszy niż bezlusterkowiec z odpowiadającym mu obiektywem), niż liderem miniaturyzacji rodem pokroju RX100 czy GM1, bo wtedy nie dałoby się go wygodnie używać. Za aparaty pełniące funkcję wypełniacza kieszeni dziękuję bardzo. Chętnie zaś przywitam aparat dający po prostu frajdę z fotografowania![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb