Ja robię niebieskim - serio...
Ja robię niebieskim - serio...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Oczywiście wiele problemów można obejść, ale chyba o to chodzi aby fotografować w miarę wygodnie. Ktoś może nie mieć lewej ręki, inny może ją mieć zajętą (np. obsługą zooma, trzymaniem drugiego aparatu, czy czymkolwiek innym) i co wtedy? Oczywiście można wtedy znaleźć inne rozwiązanie, np. zamieniać lampę i wizjer w zależności co jest bardziej potrzebne, można też przyczepić sobie lampę do czapki, albo przykręcić ją do aparatu za pomocą uchwytu mocowanego do gwintu statywowego. Pewnie jest jeszcze wiele innych rozwiązań, ale po co kombinować jeśli można to rozwiązać w prosty, wygodny i elegancki sposób.
Ostatnio edytowane przez sando ; 24.07.12 o 17:00
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
FYI: Oly puszcza (Photokina 2012) najtańszego naleśnika - cena poniżej E16 tj. $260
mZD 17/1.8?
A... FT5 więc pewniak.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Stawiam na 25 f/2.8.
Olek pokazał, że nie boi się wypuszczać naleśników f/2.8.
No, chyba że zrobią go nieco jaśniejszy, ale na więcej niż f/2 bym nie liczył.
Niedrogi naleśnik 25/2 pewnie nieźle by się sprzedawał, jakby był użyteczny od pełnej dziury.
Witam !
Przydalby sie 12mm /2.8 w sensownej cenie
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Miałem na myśli taką użyteczność na pełnej dziurze jaką ma 20/1.7.