Strona 19 z 239 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    stoję własnie przed zakupem LX3 lub jego następcy (wstrzymałem się bo już dawno bym miał LX3, ale są przebąkiwania że panas pokaże następcę na PMA). Olkowy kompakt ze szkiełkiem 24-26 mm (może być stałoogniskowy, lub zoom, ale nie przegięty tak do 70-75mm dla małego obrazka) i matrycą 4/3 to byłoby coś co kupiłbym pewnie w ciemno

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    NIe miał by.

Ludzie zbytnio się do zoomów przyzwyczaili. Zwykły pstrykacz by tego nie zakupił.
    Zwykły pstrykacz może nie. Ale większość nieco świadomych właścicieli lustrzank dojrzewa do stałek. I to byłoby dla nich. Zwykli pstryczkacze wolą może ultrazoomy 30x lub małe różowe kompakty z Kitty-Kat pasujące do różowej bluzeczki i torebki. Każdy jednak kto kupił jakąkolwiek stałkę do swojej lustrzanki, jest też potencjalnym chętnym na tani aparat do kieszeni z wymienną optyką, 1-2 małymi stałkami i matrycą 9 razy większą od kompaktowych 1/2.5''.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Zwykły pstrykacz może nie. Ale większość nieco świadomych właścicieli lustrzank dojrzewa do stałek. I to byłoby dla nich. Zwykli pstryczkacze wolą może ultrazoomy 30x lub małe różowe kompakty z Kitty-Kat pasujące do różowej bluzeczki i torebki. Każdy jednak kto kupił jakąkolwiek stałkę do swojej lustrzanki, jest też potencjalnym chętnym na tani aparat do kieszeni z wymienną optyką, 1-2 małymi stałkami i matrycą 9 razy większą od kompaktowych 1/2.5''.
    Tylko takich od ultrazoomów i kolorowych opakowanek jest niepoliczalnie więcej od tych którzy kupują stałki...

robuhoo
    Gość
    Ale większość nieco świadomych właścicieli lustrzank dojrzewa do stałek. .
    Do portretu itp. tak , jak możemy podejść lub oddalić się o te 2,3 kroki albo jak nie zależy nam na konkretniejszym ujęciu czegoś odleglejszego (bliższego) w terenie... - No, ale nie zawsze można podejść bliżej (lub odejść dalej) od obiektu. No i nie zawsze kusi podejście bliżej - wejście w bagno np...

"Człowiek który nie widzi szyby nawet nie wie że jej nie widzi. Ktoś inny, patrząc pod innym kątem widzi szybę , ale przeważnie nie wie, że inny jej nie widzi."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Nie chcę "dojrzewać" do stałek. Chcę mieć zoomy*.

*jako podstawowe szkła, bo jako ich uzupełnienie do określonych zastosowań stałki są potrzebne
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar coolgago
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nowość. Następca E-P2.

http://www.olympusamerica.com/cpg_se...a_geto_next_tw

Pewnie będzie jak brat bliźniak Panasonic GF1.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Było kilka stron temu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    A skąd wiadomo, że następca?
    Wyklikane z mobilka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Jaki następca, jak E-P2 dopiero co wyszedł?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

piotrek204
    Gość
    Każdy jednak kto kupił jakąkolwiek stałkę do swojej lustrzanki, jest też potencjalnym chętnym na tani aparat do kieszeni z wymienną optyką, 1-2 małymi stałkami i matrycą 9 razy większą od kompaktowych 1/2.5''.
    Na tani moze i tak.
    Od 1/2.5" sa dwa razy wieksze matryce, 1/1.8", to premium

Cena robi sie tutaj istotna, malo ktory posiadacz dslr moze sobie powiedziec ze skompletowal wszystkie szkla o ktorych marzyl, jesli nie skompletuje to ciezko go naciagnac na kupowanie szkiel za 5000PLN do kieszonkowej zabawki jesli za troche wiecej kupi moje marzenie 85L
    Inne pytanie czy ma ochote na kompletowanie drugiego systemu, lepiej dobry kompakt i problem z glowy.
    Jak jade na deske z kolegami to nawet S90 byloby mi szkoda, biore swojego A75 kupionego za 30PLN. Jest duze ryzyko ze go rozwale na stoku lub zgubie w drodze z baru do baru

Co do tajemniczej prezentacji olka, obstawia cos na polce G11,LX3, czyli premium compact zoom z matryca w okolicach 1/1.8"