Czyli to maleństwo będzie, stylistycznie do GF3 najbardziej podobny.
Czyli to maleństwo będzie, stylistycznie do GF3 najbardziej podobny.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Tak, bezpośrednim następcą "starej" serii/modelu GF1 jest seria/model GX1, obecne GF'y to malutkie korpusiki bez guziczków.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Wow! Oly drogi Oly dawaj!!!
Oly 150mm f/2.8 macro. No to dzisiaj już mógłbym pisać maila DW Jack
Niezła zima się szykuję... mam nadzieję
aggressive perfector... http://tinyurl.com/7o4znmg
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.03.12 o 07:21
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Po za tym, że ten XZ ma chyba jakąś normalną obsługę, a w Panasku będzie pewnie tylko przycisk migawki. Ale tu pewnie chodzi o wyścigi na slogany reklamowe z Nikonem Łan: "Jestem Nowy Pasikonik GieCośTam. Gdybym był twoim dzieckiem zrobiłbym kupę, zanim przyrządziłbyś sobie kawę"...
GF3 ma tyle samo przycisków co GF2 (tyle że zamiast na krzyżaku to na kółku), w nowym modelu zapewne nic nie zmienią. Zapewniam Cię, że da się tym całkiem wygodnie robić zdjęcia robić zdjęcia nawet w pełnym manualu.
Dosyć dziwny cytat wymyśliłeś jak na reklamę aparatu. Jeśli chodzi o nikonach to w recenzjach piszą, że z wszystkich aparatów systemowych ma najszybszy AF po kontraście, do tego ma szybką serię, i chyba opcjonalnie robi zdjęcia już po wciśnięciu migawki do połowy, zanim wyostrzy (stąd ten "zanim" w ich oryginalnym sloganie). Właściwie powinno cię cieszyć, że producenci walczą o "szybkość" i inne funkcje pod warunkiem, że klient na tym nie traci. Kto wie może GF5, znowu przyspieszy AF, albo poprawi tracking.
A to z dzieckeim niestety prawda, ja robie kawe, a tu kupa do przebrania.
Fujifilm X10
Niech będzie, że jestem dziwny - w życiu zrobiłem może z 10 zdjęć na automacie. Priorytet przysłony to co innego, Aktualny GieCośTam - jak widzę - ma tylko kółeczko z tyłu - a więc najmniej wygodną opcję. Jak tym robić jednocześnie korektę i zmianę przysłony?(w dużych G są fajne pokrętła, które można przełączać między 2 trybami). Z naleśnikiem to jeszcze wszystko powinno wychodzić na 1.7, ale z tym zumikiem to będzie gorzej niż z moim EX-1, gdzie obiektyw służy właściwie za stalkę a ogniskową się zmienia w ostateczności. Ale EX-1 ma światło 1,8 kółko, rolkę, odchylany ekranik i kosztuje pewnie dwa albo trzy razy mniej.