Znalazłem taką interesującą wiadomość
http://techtrendy.pl/title,Nowe-apar...l?ticaid=5da0a
Może coś Olek szykuje naprawdę ciekawego.
Znalazłem taką interesującą wiadomość
http://techtrendy.pl/title,Nowe-apar...l?ticaid=5da0a
Może coś Olek szykuje naprawdę ciekawego.
Pen z wbudowanym wizjerem ? byłoby miodzio,
od dawna się o tym plotkowało i chyba spora grupa miłośników bezlusterkowców na takie coś czeka. A gdyby to rozwiązanie miało być jeszcze jakieś "rewolucyjne" no to już w ogóle bajka![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Żeby wiadomo było o czym myślę, to chodzi mi o odmianę czarnego krzemu, łatwiejsza do uzyskania czyli różowy krzemCo do starszych maszyn to wątpię by trzeba było je zmieniać, a raczej potrzebna jest nowa, która dokona dodatkowej obróbki, tak by uzyskać "nowy" materiał
Co do ciemno - zoomów... wtedy by się już patrzyło na jasne szkła jako na te, co są potrzebne do "rozmazania" tła![]()
Mała konkluzja: Patrząc na "mikro- soczewki" w Pasikoniku 14/2.5 i nadchodzącej Sigmie 30/2.8, dochodzę do wniosku że system ma jeszcze gruby zapas do budowania jasnych szkieł...![]()
Ostatnio edytowane przez merti ; 26.12.11 o 20:25
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Nowy Oly prawdopodobnie już 10 stycznia na PMALink Zapowiada się ciekawie.
Ciekaw jestem czy pokażą jakąś nową matrycą.
Jeśli nie, to ta nowość nie jest dla mnie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Jeśli będzie wyglądał podobnie do Fuji x100, to w komplecie z 12, 20 i 45 byłby świetny zestawik. Te targi zapowiadają się bardzo sympatycznie jeśli chodzi o nowości bezlusterkowo-high end kompaktowe (następcy g12, xz-1 czy lx5 i nowy fuji x pro 1). Jeśli ktoś teraz chce coś kupować, to chyba warto poczekać jeszcze te 2 tyg.
Niestety, jeśli chodzi o sensor - trochę mu brakuje. Mam nadzieję jednak, że uda się Olyemu wykonać taką pracę jaką zrobili tworząc system AF dla nowych penów.
Rolleicord, Canon
flickr
Jezeli chodzi o puszke pro m4/3 to obstawiam, ze przelomem mogloby byc zastosowanie AF opartego na detekcji fazy. Olek moglby wykorzystac jeden z tych swoich patentow z czujnikiem AF ustawionym na odbicie swiatla od matrycy. Tym samym nie brneli by w wypuszczanie kolejnego nastepcy E-3 po faceliftingu, ktory podtrzymywac bedzie system, na ktorym juz nikt zadnej kasy nie zarobi.
Znajac zycie, zanim sie to na rynku pokaze, bedziemy mieli jeszcze model lub dwa puszki pseudo profi - ruchy pozorowane typu Panasonic GX1, ktory - pomijajac nowa matryce - niewiele sie rozni od serii GF. Trzeba pamietac, ze aparaty projekuja teraz ksiegowi, a nie inzynierowie. Olympus nakarmi nas jeszcze kilkoma puchami z uchylnym, dotykowym ekranem / obrotowym, dotykowym ekranem / obrotowym, dotykowym ekranem i wbudowanym wizjerem, zanim zdecyduje sie na jakis przelom...
A wszystko to ze znanymi juz matrycami, ktore odlezaly juz swoje w magazynach Panasa :/
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"