A kto napisal, ze nastepca E-5 bedzie w standardzie 4/3? Obstawiam mocowanie m43 a do tego w komplecie uszczelniona przejsciowka na szkla 4/3. Tak bym obstawial.
A kto napisal, ze nastepca E-5 bedzie w standardzie 4/3? Obstawiam mocowanie m43 a do tego w komplecie uszczelniona przejsciowka na szkla 4/3. Tak bym obstawial.
Mogliby zapodać taką przejściówkę z fazą jak Sony do Nexa, nie obraziłbym się.
Mogą zrobić matrycę podobną do Nikosia w 1kach. Wbudowali w matrycę czujniki AF fazowego dzięki temu szybkość AF wzrosła.
Gdzieś na Optyczne.pl widziałem taki patent Olympusa.
Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
Mark Twain
Patent z czujnikami fazy na matrycy miało już Fuji w f550 exr, ale w kolejnych modelach się z tego wycofali, więc chyba wymaga to jeszcze sporego dopracowania.
A "misie" wydaje że następca E-piątki może być taki sam jak teraz tylko, z zazdrości do Sony, zmienią wizjer na półprzepuszczalne lustro i będzie wtedy d...pa blada - 4-letnie, te same, matryce w wydmuszce z kilka kilo i będzie regresDopóki któryś z producentów nie wyłamie się z kanonu krzemo-matrycy na rzecz nowych rozwiązań materiałowych "foto-czułek" to dalej będziemy oglądać POPIS programistów, taka prawda...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Przyczyna jest głębsza, na starych maszynach można jeszcze klepać podobne do dzisiejszych matryce do zestarzenia się wytwórni, zmiany będą potem.
A na dziś trzeba zaimplementować wideo i AF po kontraście z PEN-ów trzecich. Poza tym matryca choć taka sama jednak różni się od tych sprzed 2- 3 lat.
Będzie taka E-5s - mała modernizacja.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja będę się cieszył, jak w ogóle będzie nowa matryca w końcu, nie musi być rewolucyjna od razu.
PS Tak sobie pomyślałem oglądając super fotki z 45mm 1,8, gdyby Oly tak sobie wypuścił mZD 50mm f/2.0 1:2 ...
w cenie ZD... to bym nie myślał ani o za drogim 45mm f/2,8 ani o tanim mZD tylko od razu 50mm makro kupił.
Tyle że nie daje mi (nam) szansy... nawet na rumorsach nic nie plotkują o tym.
Zadziwia mnie gdzie jest problem, by przerobić gotowe i własne szkło będące jednym z najlepszych, dodać MSC i sprzedawać.
No chyba, że 12-50mm to był taki unik, by pokazać, że szkiełko makro już jest i nie trzeba więcej do makro... to by było smutne.
No i cały czas nie mogę się nadziwić, po co Oly stworzył dual kit ciemnozoomów (12-50mm i 75-300mm). Tak zmarnowany potencjał.
75-300mm na pewno jest megahitem sprzedaży, w końcu tyle w galerii z niego zdjęć jest powstawianych...
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Jak ma być makro to z odwzorowaniem 1:1. Może być ciemniej niż f/2. Byle było 1:1.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998